18 ÜRETİCİ ‘İYİ TARIM UYGULAMALARI’ İÇİN İMZA ATTI

tarim

Hatay’da İyi Tarım Uygulamaları Projesi hayata geçiriliyor. Hatay genelinde 31 üreticinin “İyi Tarım Uygulamaları”na geçmesinin ardından ilçemiz Dörtyol’da da 18 üretici iyi tarım uygulaması projesine imza attı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Tanju Katipoğlu’nun da desteklediği “Turunçgil Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamasının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi” Bakanlık tarafından onaylandı.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri Billur Aldemir, Yasemin Yılmaz ve Ebru Vurkaç Tarım Bakanlığı tarafından onayı çıkan proje hakkında 18 üreticiye önceki gün Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Salonunda bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlü İhsan İnal katılımcılara teşekkür ederek projenin ilçemiz açısından önemine vurgu yaptı ve sürdürülebilir olması adına müdürlük olarak tüm personelleriyle beraber mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacaklarını belirtti.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlisi Billur Aldemir ise yaptığı açıklamada; “Bakanlığımız tarafından onaylanan Turunçgil Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamasının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projemiz üç yıllık bir süreyi, 18 üreticiyi ve 1011 dekar narenciye alanını kapsamakta. Projemizin toplam bütçesi 168 bin TL olarak belirlendi. Bu rakamın 2014 yılı ödeneği olana 40 bin TL bakanlığımız tarafından serbest bırakıldı. Bundan sonraki süreçte proje kapsamındaki ekipmanları ve gerekli olan hizmet alımlarını İlçe Müdürlüğümüz marifetiyle ile kamu ihale kurulu mevzuatları çerçevesinde yapacağız” dedi.

Billur Aldemir proje hazırlama sürecinde 18 üreticiyle ön protokol yaptıklarını ve bu üreticilerin tamamıyla gün itibari ile üç yıllık proje sözleşmesinin imzalandığını belirterek; “Biyolojik ve biyoteknik yöntemler, izlenilebilirlik, ruhsatlı ilaç kullanımı, numune alımı ile birlikte çiftçilerimizin iyi tarım uygulamalarına geçişi sağlanacak ve tesislerinin girişine de iyi tarım uygulaması yapılmakta olduğuna dair bir tabela asılacak” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.