Mehmet Soydan; “İsyan etmedik, hak arıyoruz!”

soydan1

AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Soydan, “Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, şantaj yapmıyoruz. Bunu yapanlar varsa onların ortaya çıkmasını istiyoruz. Siyasetin temizlenmesini istiyoruz. Kim veya kimler yalan söylüyorsa onların ortaya çıkmasını istiyoruz. Temiz siyaset istiyoruz” dedi. Açıklama şöyle;
“24.01.2014 tarihinde, İskenderun belediye başkan adaylığım sayın genel başkanımız ve başbakanımız başkanlığındaki kurul tarafından onaylandıktan, İl SKM başkanlığına bildirildikten ve AK Parti Genel merkezi sitesinde ilan edildikten birkaç saat sonra, gece yarısı saat 02.00’de değiştirilmiştir. Bu durum halkın vicdanında, adalet anlayışında derin bir yara oluşturduğu için, bu duygu ve düşüncelerle, adalet ve demokrasi arayışı için, bu durumu adalet eski bakanı ve Hatay Büyükşehir adayımız Sayın Sadullah Ergin’le binlerce arkadaşımızla paylaşmaya gittik.
Çünkü artık bu durum Mehmet Soydan meselesi değildi. Adalet ve hak arayışı idi. Amacımız ne olduğunu bilemediğimiz, nasıl olduğunu bilemediğimiz, hangi tehdit ve şantajların olduğunu bilemediğimiz ,bizim için karanlık bir süreci aydınlığa çıkarmak için başta büyükşehir adayımız Sayın Sadullah Ergin’i, Ak Parti genel merkezimizi ve sayın başbakanımızın bir inceleme araştırma yapmasını istemekti. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, şantaj yapmıyoruz. Bunu yapanlar varsa onların ortaya çıkmasını istiyoruz. Siyasetin temizlenmesini istiyoruz. Kim veya kimler yalan söylüyorsa onların ortaya çıkmasını istiyoruz. Temiz siyaset istiyoruz. Bugüne kadar kimseye çamur atmadık, kimseye şantaj yapmadık. Halk için siyaset yaptık, hak için siyaset yaptık. Sayın başbakanımızın deyimiyle, dikleşmedik dik durmaya çalıştık. Binlerce insanın hak arama talebine kulak tıkamak benim yapabileceğim bir şey değildi.
Nasıl haftalardır toplantılarımızda sivil darbeye, yargı darbesine karşı çıkan konuşmalar yaptıysam, gece yarısı darbesine sessiz kalmam hem kendi adıma hem de arkadaşlarım adına adalet arayışımıza gölge düşürecekti. Sayın başbakanımızın ne yapacağını düşündüm. İskenderun halkının ve vicdanımın sesini dinledim. Kendi hakkını aramayan, arayamayan İskenderun halkının ve İskenderun’un çıkarlarını nasıl savunacak diye düşündüm. Onun için 25.01.2014 saat 15:30’da İl Skm binası önünde konuştum. Bu bir isyan değil hak arama mücadelesidir. Sayın Başbakanımızın bu sesi duymasını, yetkililerimizin bu sesi duyurmasını bekliyoruz. Sayın başbakanımızın attığı her imzaya sahip çıktığını biliyoruz. Biz kendilerini böyle tanıdık,böyle sevdik. Verdikleri ve verecekleri karara her zaman saygılı olduk,saygılı olmaya devam edeceğiz. Umudumuz hakkın tecellisidir. Gönüllerde yer almayı koltuklardan daha önde tutmaya çalıştık, adam olmaya çalıştık. Bizim başımız dik, anlımız açık çok şükür. Ve umutla beklemeye devam ediyoruz.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.