HATAY’LI KÜÇÜK SATRANÇ USTALARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA

satranc

Antalya’nın Kemer ilçesinde 25 Ocak tarihinde başlayan ve 31 Ocak tarihinde sona erecek olan “Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na” Hatay ilini temsilen 88 satranç sporcusu katılıyor.

Küçük sporculara eşlik eden veliler ve yöneticilerle birlikte toplam 250 kişiden oluşan Hatay kafilesi Antalya Kemer’e adeta çıkarma yaptı. Kafile başkanlığını Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban yapıyor. Satranç sporunun Hatay’daki başarılı temsilcisi Sultan Daban, yaptığı yazılı açıklamada ; Antalya Kemer’de yapılmakta olan bu büyük şampiyonaya Hatay’ın seçilmiş, başarılı küçük satranç sporcuları katılıyor. 7 eğitim kulübünden toplam 88 sporcunun katıldığı bu şampiyonadan başarılı sonuçlar alacağımızı umuyor ve tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

7-8-9-10-11 ve 12 yaş kategorilerinin yarışacağı bu şampiyonaya Hatay’dan,  Antakya Satranç, Beyaz Kale, Babageldi, Yener, İskenderun Satranç, Samandağ Piyon Terfi ve Samandağ Altın Piyon kulüplerinin sporcuları katılıyor.

4 otobüs ve çok sayıda özel araçlarla Antalya’ya adeta çıkarma yapılırken, Payas’tan yola çıkan kalabalık Hatay satranç kafilesi, Payas İlçemizde yapılan Türkiye Halter Şampiyonası için İlimizde bulunan Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan tarafından uğurlandılar.

Kafile; “Hatay’ı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız küçük satranççılarımızın Türkiye Şampiyonasından başarılı sonuçlarla dönmesini umuyoruz, başarılar dileriz” şeklideki temennilerle yolcu edildiler. Turnuva 31 Ocak Cuma günü sona erecek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.