Sadullah Ergin “Bu diyarlar, Hatay’ın yeryüzü cenneti haline gelecek”

ergin kirikhan

Kırıkhan ilçesine bağlı köylerde ziyaretlerde bulunan AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, köy sakinleri ile yaptığı sohbette bu diyarların, Hatay’ın yeryüzü cenneti haline geleceğini söyledi.

Kırıkhan İlçesine bağlı Muratpaşa, Sucu, Başpınar, Kızılkaya, Özkızılkaya, Baldıran, Kazkeli, Güventaş, Kangallar ve İçada köylerini ziyaret eden Ergin’e AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Kırıkhan Belediye Başkan adayı Ayhan Yavuz, AK Parti İl 2. Başkanı Süleyman Tenekecioğlu, AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Mustafa İbiş ile kadın kolları, gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Erkeklerden fazla kadınların ön planda olduğu ziyaretlerde köy kadınları, Sadullah Ergin’i alkışlarla karşılayıp, sevinçlerinin ifadesi olarak bol bol zılgıt çektiler. Bu arada köy sakinleri, Sadullah Ergin’le tokalaşmak üzere metrelerce kuyruk oluşturdu.

Hizmetten yana hiç kimsenin endişesi olmaması yolunda dikkatleri çeken Ergin, “Sizlerin verdiği vekillik ile 11 yıldır Ankara’dayım. 6 yıl grup başkanvekili olarak, 5 yıl da Bakan olarak görev yaptım. Hangi kaynağı, hangi hizmeti, nerden alıp getireceğimi çok iyi biliyorum. Hakkımızı Ankara’dan nasıl söküp alacağımızı biliyorum. 2002’ye kadar bu şehrin hakları tam olarak alınamamıştı. Sizler, 2002’de bizi vekil seçtiniz ve Ankara’dan alamadığımız hakları tahsil edip Hatay’a getirin dediniz, Hamd olsun tahsilat fazlasıyla yapıldı. Hava limanımız geldi, barajlarımız geldi, yollarımız yapıldı, doğalgazımız geldi. Şimdi bir proje geliyor ki, çok daha güzel bir proje. Hatay’a yapılan bütün yatırımlardan daha büyük bir proje. İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin de fabrika yapacak bir karış yer kalmadı. İnsanlar yatırım yapmak istiyor, yer yok. Gençler çalışmak için iş istiyor, iş yok. İskenderun bölgesi ile Kırıkhan arasında bulunan Amanos dağlarının altından tünel açarak Kırıkhan’a deniz getiriyoruz, sizi de deniz ile buluşturuyoruz. Bunlar yapılırken aynı zamanda İl Genel Meclisi’nden bir karar çıkarttık. Kırıkhan’ın dağ eteklerinde tarıma elverişli olmayan 40 bin dönüm araziyi fabrika alanı ilan ettik. Şimdi yatırımcılar sıraya girdiler. Kim daha çok yatırım yaparsa, fazla işçi istihdam ederse ondan başlanmak üzere yer tahsisleri yapılacak. Kısa bir süre sonra Amanos Tüneli ile beraber bu bölgede bacalar, fabrikalar yükselmeye başlıyor. Ve Allah’ın izni ile bu coğrafya da bir tane işsiz, aşsız gencimiz kalmayacak” dedi.

Bu seçimlerde bir makam, mevki peşinde olmadığını üstüne basa basa belirten Ergin, “Bu seçim, partiler arasında yapılan seçim değil, bir makam mevki mücadelesi hiç değil. Ankara’da zaten bir bakanlığın başında görevdeyken, Hatay’ın karşı karşıya olduğu durum için bana böyle bir görev verildi. Yalnızca AK Parti’nin adayı değilim, Türkiye’yi seven, Hatay’ı seven bütün vatanperverlerin, CHP’lisinin de, MHP’lisinin de, BBP’lisinin de, Saadet Partilisinin de, gençlerin, çocukların geleceğini güvence altına almak isteyen her hemşehrimin adayı olarak huzurlarınızdayım. İnsanları kardeşçe geleceğe taşıyacak, barış ve huzur iklimini beraberce inşa edip, yolumuza emin adımlarla ilerleme kaydedeceğiz inşallah” dedi.

Önceki İçerik‘Birlik ve beraberlik olmayınca herkes kaybeder’
Sonraki İçerikGenç Müsiad üyeleri Doğaka mali destek programı hakkında bilgilendirildi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.