Genç Müsiad üyeleri Doğaka mali destek programı hakkında bilgilendirildi

müsiad (1)

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı ve Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı Teklifi ile ilgili çalışmalar başladı.

Bu kapsamda Doğaka yetkilileri, Genç Müsiad Hatay şube yöneticilerini 2014 yılı mali destek programı başvuruları hakkında bilgilendirdi.

Sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Doğaka yetkilisi Cenk Özbaykal, Genç Müsiad Hatay şube yöneticilerine geniş ve detaylı bir biçimde açıklamalar yaptı. Özbaykal, “2014 yılı Mali Destek Programı çerçevesinde, sadece belirli sayıda az gelişmiş ilçede yer alan ve/veya bu ilçelere yatırım yapacak işletmelerin yararlanabileceği bir destek programı uygulanması planlanmıştır.  Program, 2014 yılı ile birlikte yürürlüğe girecek olan taslak Bölge Planı’nda esas alınan Temel Bileşenler Analizi sonuçlarına göre yapılan il bazlı sıralamada, her bir ilden en düşük endeks değerine sahip dört ilçede uygulanacaktır. Buna göre; Hatay ilinde; Hassa, Altınözü, Yayladağı ve Kumlu ilçeleri destek programının uygulama alanı olacaktır. Bu doğrultuda 2014 yılında ilan edilecek Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı; Desteklenecek ilçelerdeki işletmeler ile bölge içi ve bölge dışından bu ilçelere yatırım yapacak diğer işletmelerin, belirlenen ilçelerde İmalat Sanayine yönelik yatırımlarının desteklenmesi, Desteklenecek ilçelerdeki işletmeler ile bölge içi ve bölge dışından bu ilçelere yatırım yapacak diğer işletmelerin, belirlenen ilçelerde Turizm Sektörüne yönelik yatırımlarının desteklenmesi, öncelikleri çerçevesinde uygulanacaktır” dedi.

Bu arada Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2014 Yılı Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı ve Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında 27-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye İl ve ilçe merkezlerinde aşağıdaki takvim çerçevesinde Proje Hazırlama Eğitim Toplantıları gerçekleştirilecektir.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.