‘Birlik ve beraberlik olmayınca herkes kaybeder’

civelek1

İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ile birlikte, bir dizi ziyarette bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’ın da katıldığı program,  İskenderun Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve İskenderun Hacı Bektaş Veli Kültür Tanıtma Derneği’nin Cemevi’nde ortaklaşa düzenlediği  kahvaltı programı ile başladı.

Konukları Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun ve Anadolu Alevi Dernekleri İskenderun Şube Başkanı Kemal Soysüren kapıda karşıladı.

İskenderun Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı programda, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuklarla selamlaştı ve hatırlarını sordu.

Ziyaret programı, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na yapılan ziyaret ile sürdü. Konukları, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül ve üyeler karşıladı. Konuşmaların yapıldığı ziyarette, üyelerin soruları da yanıtlandırıldı. Konuşmasında, İskenderun’un ekonomiye katkısına dikkat çeken Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun, Hatay’daki verginin dörtte üçünü ödüyor. Bunun karşılığını almalıdır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, konuk belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diledi.

Yaptığı konuşmasında birlik, beraberliğin ve huzurun önemine değinen Antakya Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “Hep Birleştirici olmaya çalıştık. Birlik ve beraberliğin devam etmesi gerekiyor. Birlik ve beraberlik olmayınca herkesin kaybedeceğini biliyoruz” diye konuştu.

Antakya’da altyapı ve üst yapı konusunda önemli mesafeler alındığını belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay’ın geleceğinin herkes için çok önem taşıdığını vurguladı. Program kapsamında İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası da ziyaret edildi. İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası ziyaretine, İskenderun Mimarlar Odası İskenderun Temsilcisi Koray Tanın, İskenderun Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Karan da katıldı. İskenderun İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Emin Havlioğlu yaptığı konuşmasında, “Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i takdirle anıyorum. Kendisini riske atarak altyapıyı, su çalışmasını yaptı. Bunlar kadar önemli olan yeni imar planı da yaptı” dedi.

Meslek sahibi, aydınlara büyük görev düştüğünü belirten İskenderun Belediye Başkanı ve İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr.Yusuf H.Civelek, “Aydın çevresini aydınlatmalıdır. Halkın sosyal ve kültürel düzeyi ne kadar yükselirse o ülke o kadar çağdaşlaşır. Görev hepimizin. İlk başladığımızda Kent Konseyi kurduk. Büyük katılımla herkesin görüşünü aldık. O görüşler doğrultusunda çok büyük bir altyapı çalışmasına girdik. Yeni imar planı yaptık. Çalışmalarımızda meslek odalarımızla, kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk ve birlikte çalıştık. Bu işbirliğimiz bundan sonra da devam edecek. Hizmetlerimizi çalışmalarımızı birlikte sürdüreceğiz. Huzuru ve hizmeti birlikte daha önceden olduğu gibi bundan sonra da yapacağız” diye konuştu.

İskenderun Güney Eğitim Vakfı da ziyaret edildi. İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) Başkanı Şefik Uyar, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e eğitime verdiği önem ve destekten dolayı teşekkür etti. İGEV Başkanı Şefik Uyar, “Belediye Başkanımız gönlümüze taht kurmuş. Eğitime, sivil toplum örgütlerine katkılarda bulunmuş,  şehrimizde gerçekten güzel çalışmalar yapmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret, Türk Harb-İş Sendikası ile sürdü. Konukları, Sendikanın Şube Başkanı Kenan Cerrahoğlu karşıladı.

Ziyaret programına yürüyerek giden Belediye Başkanları, halkla ve esnafla ayaküstü sohbetlerde de bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.