Mehmet Soydan SKM’de konuştu; “Başbakandan dikleşmeyi değil dik durmayı öğrendik”

kriz

AK Parti İskenderun Belediye Başkan adayı, Cuma günü akşamı belirlendi. Gece saat 22.15 sıralarında Ak Parti resmi internet sitesinde Mehmet Soydan olarak açıklanan aday ismi, 4 saat sonra Seyfi Dingil olarak değiştirildi.

Siyasi kulislerde bu değişim ile ilgili iddialar var. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Soydan’ın İskenderun Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının akabinde, bazı aday adayları Milletvekili Orhan Karasayar ile toplantı yaparak, Soydan’ın adaylığına itiraz edip Seyfi Dingil’in aday olmasını istediler. Bunun üzerine Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’i arayan Milletvekili Karasayar tepkileri iletip, Soydan’ın aday olması durumunda, AK Parti’den istifaların olacağını, Bağımsız belediye Başkan adayı çıkartılabileceğini, kendisinin de istifa edeceğini bildirdi. Bunun üzerine AK Parti genel merkezi ile yapılan görüşmeler neticesinde, Mehmet Soydan’ın yerine, Seyfi Dingil İskenderun Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.
Bu duruma tepki gösteren Mehmet Soydan taraftarları, Cumartesi günü saat 14.00’de bir araya gelerek Sadullah Ergin ile görüşmek üzere Antakya SKM’ne gittiler. Burada yaptığı konuşmada Mehmet Soydan, ‘2001’den beri AK Parti çatısı altında görev yaptım. Beklemediğimiz bir takım gelişmeler yaşandı. Bugün burada demokratik hakkımızı kullanıp, tepkilerimizi ortaya koyduk. Başbakandan dikleşmeyi değil dik durmayı öğrendik. Ortada bir haksızlık var, tehdite boyun eğmeyeceğiz’ dedi.

Açıklamanın ardından Mehmet Soydan’ı, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin evine davet etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.