İTSO İstatistik Kurumu ile işbirliği protokolü imzaladı

itso protokol (1)

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü arasında kurumlar arası iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ayhan Çelebi ve  İstatistikçi Aysel Kara, İTSO yönetimini ziyaret ettiler.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen’in de katıldığı kurumlar arası protokol imza töreninde konuşan Türkiye İstatistik Kurumu Hatay Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ayhan Çelebi, “Resmi İstatistik programı (RİP) kapsamında kaliteli, güvenilir, tutarlı, tarafsız ve uluslar arası standartlara uygun İstatistikler üretilmesi ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nca 2014 yılından itibaren iş yeri bazındaki araştırmaların sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile  yürütülmesi kararının uygulanması aşamasında sıkıntı yaşanmaması amaçlanmaktadır” dedi. Protokol hakkında detaylı bilgiler veren Çelebi, Resmi İstatistik Kurumu (RİP) kapsamında iş yerlerinden derlenecek olan verilerin 2014 yılından itibaren internet üzerinden geliştirilen uygulamalar kullanılarak firmalar tarafından doldurulacak olan iş yeri istatistiklerine ait çalışmalarda kapsam eksikliğinin olmaması, güncelliğin sağlanması, kalitenin arttırılması ve istatistiklerine iyileştirilmesi için kurumların gerekli  gayret ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

2014 yılından itibaren internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile firmalar tarafından girilecek olan anketler hakkında İTSO üyelerinin faks e-posta ve sms yolu ile bilgilendirme yapılacağını da sözlerine ekleyen Çelebi, “İnternet üzerinden geliştirilen uygulamalar konusunda TÜİK görevlilerince İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine kullanıcı adı, şifre teslimi ve teknik  destek de verilecektir. İTSO tarafından talep edilen istatistiki bilgi taleplerinin TÜİK Hatay Bölge Müdürlüğü’nce (TÜİK) verileri de karşılanacaktır” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde konuşan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Bu gün odamızda üyelerimiz için son derece önemli olan kurumlar arası iş birliğinin gelişmesine vesile olacak bir protokol için buradayız. Üyelerimize artık internet yolu ile internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ve firmalar tarafından girilecek olan anketler üyelerimize anında bildirilecektir. Teknoloji çağında yaşadığımız şu günlerde internet üzerinden gerçekleştirilecek olan bu uygulamanın son derece faydalı olacağına inanıyorum ve bu protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.