Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası Payas’ta yapıldı

halter payas3

 

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Türkiye Halter Federasyonu’nun organizasyonunda gerçekleşen ve Payas ilçemizde yapılan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası müsabakalarını izledi.

Payas Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerini de veren Vali Lekesiz, yaptığı konuşmada, cennet gibi vatanımızın cennet gibi köşelerinden gelen sporcularımızı sevginin, barışın, hoşgörünün, kardeşliğin merkezi Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Lekesiz, “Hatay insanlığın hemen her döneminde önemli olmuş bir merkez. Onlarca kadim uygarlığa evsahipliği yapmış, deyim yerindeyse medeniyetlerin resmi geçit yaptığı bir yer. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmanın beraberinde getirdiği güzellikleri var. O güzellikler içinde en önemlisi de rengi, ırkı, dili, dini, felsefi inancı ne olursa olsun insanların sevgi, barış, hoşgörü, kardeşlik içerisinde yaşıyor olmalarıdır. Sporun da amaçlarından bir tanesi bu değil midir? Dünya genelinde sevgiye, barışa ve hoşgörüye destek vermek sporun görevlerinden biri değil midir? Sizler de düzenlenen organizasyonlarda hem ilimize, hem ülkemize hem de dünyaya dostluğun, kardeşliğin ve barışın tesisi için katkıda bulunuyorsunuz. Bu anlamda hepinize teşekkür ederim” dedi.

‘GURUR DUYUYORUZ’

Payas Kaymakamı İrfan Demiröz ise konuşmasında, “Biliyoruz ki halter, Türk spor ailesi içerisinde, Avrupa’da, dünyada olimpiyat şampiyonlukları yaşatmış, bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmış bir spor dalıdır. Yine biliyoruz ki sporda tüm branşlar kardeş gibidir. Hangi branşta olursa olsun, büyük Türkiyemiz’i ve büyük milletimizi başarıyla temsil ederse o isimler ve o isimleri yetiştirenlerle gurur duyarız. Hepimiz biliyoruz ki Akdeniz Oyunları’nda milli haltercilerimiz tarih yazmıştır, çünkü tarihi korkaklar değil, cesur yürekler yazar.” dedi.

Müsabakaların yapılmasında ilimizin tercih edilmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Lekesiz’e Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar katkılarından dolayı bir plaket verdi. Halter müsabakalarını izleyenler arasında; Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, milli halterci Halil Mutlu da yer aldı.

Halter şampiyonasına 26 ilden 267 sporcu katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.