İKEM’de çifte şampiyonluk!

ikem basket1

Gençlik Spor ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20-23 Ocak tarihleri arasında yapılan liseler arası gençler kız ve erkeklerde İKEM Anadolu Lisesi rakiplerini yenerek Hatay İl Şampiyonu oldu.

Antakya Kapalı Spor Salonunda 3 gün süren basketbol şölenine İKEM Anadolu Lisesi Kız Takımı final maçında Antakya Kız Meslek Lisesi’ni iyi bir oyunla 67-29 gibi farklı skorla yenerek, Hatay birincisi oldu.

Daha sonra İKEM Anadolu Lisesi genç erkeklerde rakip seyircilerin salonu doldurmasına rağmen Antakya Mustafa Gencay Anadolu Lisesi’ni normal süresi 45-45 biten, heyecanlı ve çekişmeli müsabakada İKEM Anadolu Lisesi öğrencileri uzatmada rakibini 51-47 yenerek Hatay İl Basketbol Şampiyonluğuna üst üste 9. kez adını yazdırmayı başardı.

Hatay İl Şampiyonluğu ardından İKEM Anadolu Lisesi kız ve erkeklerde 21-23 Şubat arasında yapılacak olan Bölgelerarası Gençler şampiyonasında Hatay’ı temsil etme hakkı kazandı. İKEM Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Haluk Kaynak açıklamasında, “Hatay şampiyonu olmak güzel bir duygu. 9 kez üst üste şampiyon olmak kolay değil. Bu şampiyonluğu kimsenin egale edebileceğine inanmıyorum. Bu başarı çok çalışmakla, öğrencilerimizin, velilerimizin ve okul kurucularımızın vermiş olduğu desteğin ürünüdür. Özellikle kurucularımız Levent Hakkı Yılmaz ve Tevfik Öz’e bize bütün olanakları sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda bu başarıyı okulumuza kazandıran öğrencilerimizi tek tek kutluyorum. Bundan sonraki hedefimiz 21-23 Şubat arasında yapılacak olan bölgeler arası şampiyonu olup Türkiye finallerine çıkmaktır” şeklinde konuştu.

ikem basket3

‘BİZLER EVİMİZDE FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ’

İKEM Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Gençlik Spor ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liselerarası Gençler Basketbol Müsabakasında çifte şampiyonluk alarak bizleri mutlu eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum, hepsini tek tek öpüyorum. Ne yazık ki 9 yıldır Hatay’da şampiyon olup bölgelerde temsil eden okulumuz bu şampiyonlukları her sene buruk yaşamaktadır. Çünkü kamuoyu tarafından bilindiği üzere her sene özellikle Antakya’da yapılan il şampiyonalarda rakip taraftarlar tarafından hiç istemediği hakaretlere ve kavgalara maruz kaldı. Bundan dolayı ki bizler kendi okulumuzun öğrencilerini kendi okulumuzun şampiyonluk maçlarına yeterli güvenlik ortamının oluşmamasından dolayı öğrencilerimizi götüremiyoruz. Bu yüzden şampiyonluğun tadını alamıyoruz. Buradan İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne birkez daha çağrıda bulunuyorum. Artık bu tür final maçlarının Hatay’ın çeşitli ilçelerinde oynatılmasını talep ediyoruz. Bunu içinde gerekli girişimlerin yapılmasını ve önerimizin dikkate alınmasını, Hatay’dan katılan liselerimiz için daha uygun olacağını ve kavgaların son bulacağına inanıyorum. 2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılında final maçını İskenderun’da Kapalı Spor Salonunda oynamak istediğimizi yineliyorum” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.