İki yeni otobüs hattı, yol ve kontak kapattırdı!

münibüs eylem (3)

İskenderun-Osmaniye-Kadirli hattı üzerinde bakanlığın iki otobüs hattı verilmesine tepki gösterin ve yolcu taşımayan yaklaşık 500 minibüsü E91 karayolu üzerinde hem kontak, hem de yolu bir süre kapattı.

İskenderun-Osmaniye Kadirli hattı üzerinde yaklaşık 500-600 minibüsün yolcu taşıdığı, bu sayının dahi fazla geldiği belirtilirken, özel bir firmanın yetili mercilerden aldığı ileri sürülen izinle iki otobüslük yeni hat oluşturulması tepkilere hedef oldu.

Bu kararın yanlışlığına dikkat çekmek, tepkilerini ortaya koymak üzere bir anda kendi aralarında karar alan minibüs sürücüleri, İskenderun minibüs garajından toplu olarak çıkarak Tayfur Sökmen Bulvarı’ndan E91 Karayolu kent merkezi istikametine topluca yöneldi. Minibüsçüler Dönmez Durağı olarak bilinen noktada araçlarını durdurup, kontak kapatınca İskenderun-Antakya istikametinde yol trafiğe kapandı.

Hem kontak hem de yolu kapatan minibüsçüler aynı zamanda çalışmayarak hat üzerinde yolculuk yapan yüzlerce vatandaş gideceği yere gidemedi. Aralarında okula, işe ve farklı sebeplerle hat üzerindeki noktalara yolculuk yapılamayınca vatandaşlar durakta durumu öğrenmeye çalıştı.

münibüs eylem (4)

Bu arada kontak kapatan sürücülerin minibüsleri de E91 Uluslararası karayolunun İskenderun-Antakya yönünde trafik akışı sağlanamadı.

Bir süre sonra olay yerine İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, müdür yardımcıları, trafik ekipleri, Emniyetin çeşitli birimleri geldi.Yapılan eyleme tepki gösteren ve tüm araçların plakalarının kaydedilmesini isteyen İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Minibüsçüler ile ilgililere, yapılan eylemin yanlış olduğunu, sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi. Minibüsçüler de İskenderun-Osmaniye ve Kadirli hattı üzerinde mevcut yolcu taşıyan minibüs sayısının bile yüksek olduğunu, bunun üzerine bakanlıktan alınan izinle iki otobüs hattı verilmesinin bu kadar sürücüyü mağdur edeceğini ifade ederek “Biliyoruz, yaptığımız iş yanlış ama bu konuya tüm yetkililerin ve ilgililerin dikkatini çekmek istiyoruz. Bu durumdan biz de mağduruz. Bunu herkes görsün istedik” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.