İKİNDİ ÇAYI KİTAP SAATİ

ikindi kitap1

Dörtyol’da en eski ve köklü okullarından Gazi İlk Okulunda ikindi çayı kitap saati adı altında farklı bir etkinliğe imza atıldı. Gazi İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Öğretmen Evi Müdürü Mücahid Bayar, Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Sayar, 9 Ocak İlkokulu Müdürü Cemal Tabak, Tes Hatay 2 Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan ve çok sayıda öğrenci velisi iştirak etti.

Etkinlik Gazi İlkokulu Müdürü Cuma Sarıkaya’nın yaptığı konuşma ile başladı.

Sarıkaya okumaya özendirmek, velilerinde çocuklarına okuyarak örnek olmalarını sağlamak adıyla hem ikindi kahvaltısı, hem de kitap okuma saati olarak böyle farklı bir etkinliği 3L Sınıfı öğrencileri ve okul öğretmenleriyle birlikte müşterek bir çalışmayla hayata geçirdiklerini ifade etti.

ikindi kitap

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’te yaptığı konuşmada; “Okuyan ve okuduklarını pratiğe döken güçlü bir toplum olmak temel hedefimizdir. Bu hedefe yönlendiren her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. Bizler ya öğreten yada öğrenen olacağız, yada bunlar kadar önemli olan öğrenilen ortamları inşa eden insanlar olacağız. Eğitimden ve öğrenmeden uzaklaşan toplumlar biliniz ki yok olmaya mahkumdur” dedi.

Kaymakam Soytürk düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Konuklar daha sonra Okul Müdürü Cuma Sarıkaya tarafından kendilerine hediye edilen kitapları öğrenci velileriyle birlikte 15 dakika süreyle sessizlik içerisinde okudular.

Okuma saatinin ardından okul öğrencileri şiirler seslendirdi. Skeç gösterileri yaptı ve özellikle ölüm yıl dönümü yaklaşan Barış Manço’nun “Ayı” adlı şarkısını “OKU” olarak değiştirerek koro halinde seslendirdi. Gösterilerin sonrasında konuklara Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan ikramlar takdim edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.