Sadullah Ergin; “Yatırımcılara yer, işsizlere iş sağlıyoruz!”

sadullah dortyol

Dörtyol’da ziyaret ettiği Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinden tam destek alan Ergin, vatandaşlar tarafından büyük coşku ile karşılandı.

AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin 30 Mart yerel seçimler öncesinde ilçe ilçe, köy köy dolaşarak vatandaşlarla birlikte olmaya devam ediyor. İşadamları ile fikir alışverişinde bulunan Ergin, Dörtyol’un kendi dinamikleri ile Hatay’ın 15 ilçesi içerisinde hem yayla, hem de deniz turizmi noktasında hak ettiği yatırımı alacağını ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dörtyol ilçesinde sürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Odası, Dörtyol Muhtarlar Derneği, Sivaslılar Derneği, Şoförler Cemiyeti, Engelliler Derneği, DOGİAD, Yeşilköy, Altınçağ Belde Belediyeleri, Dörtyol çarşı ve pazarında bulunan bütün esnafa ziyarette bulundu.

Yapılan ziyaretlerde AK Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Ergin gerçekleştirdiği ziyaretlerde Hatay’ın alt yapısına önem verilerek yatırım yapıldığına dikkatleri çekerek, “Bugüne kadar Hatay’a yapılan alt yapı yatırımları, sanayi ve tarım bölgelerinde büyük değişimler yaşanacak. Bu yatırımlar sayesinde yatırımcılara yer, işsizlere iş imkanı sunuyoruz” dedi.

sadullah dortyol3

Temel alt yapı’nın inşa edilmeden fabrikaların kurulmasının imkansız olduğunu belirten Ergin, “Hatay’ın diğer 80 vilayete göre istisna bir il olduğu anlaşılıyor. Yapılan alt yapı yatırımları Hatay’ın sosyo ekonomik düzeyinde pozitif yönde değişiklikler yaşatacaktır. Ferhat ile Şirin’i, Kerem ile Aslı’yı birbirine kavuşturuyoruz. Amanos dağlarına yapılacak olan tünel ile dağın o yüzü, bu yüzü diye bir kavram ortada kalmayacaktır. Yatırımcı yapılacak olan tünel ile Hassa bölgesinde uçsuz bucaksız bir yatırım alanına sahip olacak. Böylelikle yeni oluşturulan sanayi bölgelerine kurulacak olan fabrikalar sayesinde Hatay’da yaşayan işsiz genç kalmayacak ve çevre illerden işçiler gelerek bu topraklardaki nimetlerden faydalanacaktır” dedi.

Şehircilik bakımından Dörtyol İlçesi’nin diğer ilçelere göre güzel olduğunu ifade eden Ergin, “Dörtyol ilçe sakinleri bu ilçede kurulacak olan ofis ile Büyükşehir Belediyesi imkanlarından faydalanacaktır. Dörtyollu hemşehrilerimin büyükşehir ile ilgili olarak yaşayacağı sorunlar Dörtyol İlçemiz de çözülecektir. Antakya’ya gelmesine gerek kalmayacaktır” dedi.

Dörtyol’da bulunan sivil toplum kuruluşlarına düzenlenen ziyaret sonrasında esnafları tek tek dolaşarak hayırlı işler dileğinde bulunan Ergin, “Elektrik’ten dolayı yaşadığınız sıkıntılar önümüzdeki ay içinde çözüme kavuşuyor. Dörtyol’u, Türkiye’nin yıldızı yapacağız. Allah’a çok şükür bugüne kadar ne söz verdi isek, yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinde hizmet siyasetinin kazanacağını ifade eden Ergin, “30 Mart  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışı ile tanışma tarihi olacaktır. Büyükşehir’in sunacağı hizmetler ile Hatay’ın önümüzdeki 30-40 yılını göz önüne alarak yatırımlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu şehirde eğer gelir düzeyi yükselir, işsiz sayısı azaltılır ise bu şehrin risk katsayısı düşecektir” dedi. AK Parti Dörtyol ilçe binası, Millet Parkı önünde büyük bir coşku ve sevgi gösterisi ile karşılanan Ergin, Dörtyol sakinlerini selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Ergin, “Biz ne söz verdiysek yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Milletimizin verdiği yetki ile Hatay’ın yıllar yılı alacaklarını fazlasıyla tahsil ettik. İnşallah bu dönem sizlerin de vereceği destek ile Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Sizler önümüzdeki süreci yakinen bilen bu sürecin ehemmiyetine vakıf olan arkadaşlarımızsınız. Hatay tarihinin en önemli seçimleri ile karşı karşıya. Geçmişte yapılan hiç bir seçim bugünkü kadar Hatay’ın kaderi üzerinde etkili değildir. Hatay’ın sosyal barışını korumak ve kollamak üzere bizlere büyük görev düşüyor. Reyhanlı hadiselerini hepimiz yakinen yaşadık. Hatay’ı karıştırmak ve insanları birbirine düşürmek isteyen bazı zihniyetler bu şehri kaşımak ve bizleri birbirimize düşürmek istediler. Allah korusun insanlar birbirlerine düştüğü zaman muhtemel çatışmalar, muhtemel gerginlikler ile bu şehri kanatmak istiyorlar. Allaha çok şükür insanlarımız sağduyu ile yaklaştı, bunlara fırsat vermedi, itibar etmedi. Şunu çok net görmemiz lazım, Hatay’ın hizmet alması ile ilgili hiç bir tereddüdümüz yok. Maddi hizmetlerin tamamı, Hatay neye ihtiyaç duyuyorsa onu almak konusunda en ufak bir sorunumuz olmaz. Ankara’nın birikimi, Hatay’ın tecrübesi ile Hatay’ın potansiyelini bir araya katarak Allah’ın izni ile bu şehrin neye ihtiyacı varsa onları yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Hizmet alma noktasında en ufak zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Ankara’da neyi nereden temin edeceğimizi, koparacağımızı biliyoruz. 1,5 milyon insanın yaşadığı 15 ilçenin olduğu bir yerleşim yerinde hizmet önemlidir. Ama hizmetten de şu an öne çıkan sosyal barışın temin edilmesi, sağlanmasıdır. Sosyal barışı temin etmek ve sürdürme yolunda önümüzdeki süreçte o iklimi oluşturmak bizlere düşüyor” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin Esnaf ve Sanatkârlar odasında yaptığı açıklamada, “Teknoloji Fakültesi ve üniversite talepleri ile karşılaşıyoruz. İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin bandında artık bir Üniversitenin olması zaruri hale geldi. Sanayi, tarım ve lojistik üstü haline gelen bölgemizde bir Körfez Üniversitesi için çalışmalara start verildi ve bunu da en kısa sürede hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Ergin, Dörtyol esnafını ve işyerlerini de ziyaret ederek, hayırlı işler dileğinde bulundu ve karanfil dağıttı.

Önceki İçerikSen de Gitme Triyandafilis adlı oyun ücretsiz sahnelenecek
Sonraki İçerikRogar kapakları yine çalındı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.