Kaymakam Recep Soytürk; ‘Kadınlar sosyal ve mesleki alanlarda yerini almalıdır’

kaymakam meslek

Eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınları mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sürdürülen Gönül Elçileri ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi için son başvuru 14 Şubat 2014 olarak belirlendi.

Dün konu ile ilgili olarak Şehit Ayhan Say Kız Meslek Lisesinde bir toplantı tertipleyen Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, projenin paydaşları ve basın kuruluşları ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.

Gönül Elçileri ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi hakkında bilgiler veren Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sürdürülen Gönül Elçileri ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi ile eğitimi yarıda kalan kadınlarımızın Mesleki Eğitiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Sayın Başbakanımızın eşleri Hanımefendi Emine ERDOĞAN himayelerinde İlimiz Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ’in eşleri Hanımefendi Zehra LEKESİZ’ in öncülüğünde başlatılan ve altı ay sürecek olan proje ile ilgili olarak proje kapsamında kayıtların yapılabilmesi için 03 Şubat 2014 tarihinde başlayacak olan yeni kayıt işlemleri 13.01.2014 tarihinde başlatılmış olup ve 14 Şubat 2014’de son bulacaktır. Kayıtlar ilçemiz Şehit Ayhan Say Kız Teknik Meslek Lisesi ile İmam Hatip Lisesi ve Payas Endüstri Teknik Meslek Liselerinde yapılmaktadır. Açık Lise Kayıtları ise Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğünde yapılmaktadır” dedi.

Projenin amacı hakkında da bilgiler veren Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk; “Eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip kadınları mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilerek mesleki beceri kazanmaları ve istihdam edilmelerini sağlamaktır” dedi. Mesleki Eğitimin öneminin gün geçtikçe arttığını ifade eden Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk; “Günümüzde bilim ve teknoloji hızla gelişmektedir. Bu gelişime ayak uydurmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Eğitim hem erkek, hem de kadınların işgücüne katılımlarını artıran önemli bir etkendir. İşgücüne katılım ve istihdam için iki kritik kurum meslek okulu ve üniversitedir. Kadın lise mezunu ise daha yüksek işsizlik riski ile karşı karşıya iken, bu risk üniversite mezunu kadınlarda azalmaktadır” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.