Arsuz Kaymakamı Baysal da gönül elçisi oldu

arsuz meslek1

İlköğretim ya da ortaokul mezunu olup okuma imkanı bulamayan kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liseleri’ne gönderilerek, Meslek Lisesi mezunu olmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıyan “Gönül Elçileri ve Kadınlar  İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Arsuz’da yapıldı.

Arsuz Gümüş Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal ve eşi Hacer Baysal, belde belediye başkanları ve eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, kurum müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Proje tanıtım programında konuşan Kaymakam Baysal, projenin temel amacının kadınların bilgi ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, kadınların sosyal ve ekonomik alanda daha etkin olması gerektiğini, Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci aşamasındaki hedefin toplumun kalkınması için eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlara ikinci bir şansı vermek olduğunu hatırlattı. Baysal, İlçe Kaymakamlığı olarak konuyla ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını ve kendisinin de bu projede gönül elçisi olduğunu ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.