Sadullah Ergin’den yolsuzluk açıklaması; ‘Yanlış yapanın elini keser, ayırırız!’

sadullah ziyaret

 

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun’a bağlı köylerde ziyaretlerde bulundu. Gün içinde yoğun mesai yapan Ergin, vatandaşlar tarafından büyük coşku ile karşılandı. Ergin, “Büyükşehir’i İskenderun’dan yöneteceğiz. Hizmetleri ayağınıza getireceğiz” dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun’a bağlı Suçıkağı, Çınarlı, Orhangazi, Bitişik, Kavaklıoluk, Akarca köylerini ziyaret etti. Köylü kadınların Suçıkağı köyünde hazırladığı kahvaltıya katılan Sadullah Ergin, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ergin ayrıca, taziye ziyaretlerinde bulunduktan sonra Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe katıldı. Ergin daha sonra, İskenderun Sanayi Sitesi’nde Mobilyacılar Derneği Başkanı Abdulkadir Yardımcı, Madeni İşler Odası Başkanı Ahmet Çardaklı, Yapı İşleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz ve 2 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı ile üyelerin hazır bulunduğu sanayi aşevindeki toplantıya katıldı.

Ziyarette, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Başkanı İbrahim Yaran, belde belediye başkanları, belediye başkan aday adayları, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

‘GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN TÜM HATAYLILAR’IN ADAYIYIM’

30 Mart tarihinde büyükşehir seçimleri yapılacağını hatırlatan Sadullah Ergin, “İskenderun, Amanos tüneli ile ticaretin, sanayinin, üretimin, istihdamın merkezi olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ergin konuşmasına şöyle devam etti;

“Bu seçimlerin iki tane önemli anlamı var. Bunlardan bir tanesi bu gelmekte olan hizmetler gelmeye devam etsin mi? Tüneller, bölünmüş yollar, havaalanı, sulama projeleri, hastaneler, adliye sarayları bütün hizmetler bölgeye akmaya devam etsin mi? Buna karar vereceğiz. Bir diğeri ise ve daha önemlisi bir büyükşehir belediye çatısı kuruluyor. Bu çatı bir temel üzerine yükselecek bu temelin doğru, sağlam atılması lazım, bu gövdenin doğru inşa edilmesi lazım ve çatının da doğru kapatılması lazım ki, önümüzdeki 50 yıl doğru gitsin. Sabah gömleğimizi giyerken ilk düğmeyi doğru iliklersek alttaki düğmeler doğru gelir. Ama Allah korusun ilk düğmeyi yanlış yerden vurduysak aşağıya doğru tutturma şansımız yok, illa bir tarafı eğri gider. Hatay’daki seçimler, AK Parti ile diğer partiler arasındaki seçim değil ve bende bu İl’de sadece AK Parti’nin adayı değilim. Aklıselim sahibi, sağduyu sahibi, vatanperver, milletperver, evladının gencinin geleceğini düşünen tüm Hataylıların adayıyım. Bu seçimler başta Hatay’ın sosyal barışını sürdürmesi için bu coğrafyada kardeşliğin dayanışmanın geleceğe güvenle yürümenin ve gençlerimizin ve çocuklarımızın selameti için önemlidir”.

sadullah ziyaret7

‘YANLIŞ YAPANIN ELİNİ KESER, AYIRIRIZ’

AK Parti’nin 11 yıldır yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ettiğini dile getiren Ergin, “Yasaklarla mücadele, yoksullukla mücadele bunlarda gerekli şeyleri yaptık hamdolsun. AK Parti 11 yıldır iş başında. Ak Parti bir kitle partisi artık. Bu parti içerisinde zaman zaman yanlış yapan olursa Ak Parti bunu alır, kenara koyar, doğrularla yoluna devam eder. Şu anda Türkiye’de en çok belediye başkanı olan parti Ak Parti. Belediyelerle ilgili zaman zaman şikayetler olur. Usulsüzlük, haksızlık vesaire. Bugüne kadar gelen şikayetlerin incelenmesi için izin vermiştir hükümet. İncelensin, bir yanlışı varsa hesabını versin. Hiç kimse babamızın oğlu değil. Partilimiz de olsa, akrabamız da olsa, kardeşimiz de olsa yanlış yapanın elini keser ayırırız, doğrularla yolumuza devam ederiz. Kimseye eyvallahımız yok. Bu hizmet kervanı memleketin geleceğini belirleyecek bir kervan. Onun için bu yürüyüşü durdurmaya, engellemeye kimsenin hakkı yok.”

 

‘PLANLARINI BOZDUK’

Ergin, operasyonların asıl hedefinin AK Parti’yi seçime yaralı halde sokmak olduğunu söyledi. Ergin, “17 Aralık operasyonlarının asıl hedefi AK Parti’yi seçime yaralı bir şekilde sokmaktı. Bu yüzden operasyonları aylarca bekleterek seçimlere üç ay kala yaptılar. Bunu yapanlar 90 günde ne davanın açılacağını ne de açılsa bile davanın sonuçlanmayacağını ve sandığın önümüze geleceğini biliyorlardı. Planları buydu ve biz buna karşı çıktık” dedi.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ergin, sanayi sitesindeki toplantının ardından İSSİAD Başkanı Recep Atakaş’ı ziyaret etti.

Ergin’in İskenderun ziyareti ev toplantılarıyla son buldu.

 

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.