Canten Kaya; ‘Çocuklar mutlu ailede daha başarılı oluyor’

seminer

 

Dörtyol’da bir seminere katılan iletişim uzmanı Canten Kaya, başarılı çocukların mutlu ve huzurlu ailelerden çıktığını söyledi.

Özel Gümüş Koleji tarafından Fourway Otel’de ‘Mutlu Aile Başarılı Çocuk’ konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşması olarak katılan iletişim uzmanı Canten Kaya, kendi hayatından örnekler verdiği konuşmasında ailelerdeki huzurun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini anlattı. 18 yaşına kadar kekeme olduğunu ve isminden dolayı yaşadığı sıkıntılarını anlatırken dinleyicileri kahkahaya boğan Canten Kaya, en büyük hayalinin kalabalıklara sunum yapmak olduğunu anlatırken, eğitimci babasının dahi kendisine inanmadığını belirtti.

Aile içi iletişimin önemine vurgu yapan Canten Kaya, çocuğun hayatında anne ve babanın en önemli model olduğuna vurgu yaptı. Anne ve babaların da birbirlerini istedikleri kalıba koyma gayretlerinin ciddi sıkıntılara neden olduğuna dikkat çeken Kaya, özgüveni tam, kendisini doğru ifade edebilen, ne istediğini bilen ve sorgulayan bir nesil için ailelere uyarılarda bulundu.

Evlilik öncesi eşlerin birbirlerini iyi tanımalarının ilk şart olduğunu vurgulan eğitimci yazar Kaya, çiftlerin kendilerine göre tabuları olduğunu ve her iki tarafın da anlayış ve hoşgörü içinde olmaları durumunda sorunları aşabileceklerini dile getirdi. Eşler arasındaki kavga, sürtüşme ve iletişimsizliğin çocukların ruh yapısını bozduğunun altını çizen Kaya, gelişen teknoloji, özellikle bilgisayar ve internetin aile içi iletişimi zayıflattığını, yüz yüze iletişimi geri plana ittiği içinde çocuklarda özgüven eksikliğine yol açtığını dile getirdi.

Veliler adına bir konuşma yapan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, yoğun işlerine rağmen, birkaç programı iptal ederek buraya katıldığını ifade ederek, “Iyi ki gelmişim. Öyle inanıyorum ki her birimiz çok büyük kazanımlarla buradan ayrılacağız” dedi.

Özel Gümüş Koleji Müdürü Cabir Göksu da okul olarak bu tür programlara büyük önem verdiklerini söyledi. Göksu, öğrencilerin başarısında en büyük etken olan ailelere büyük görevler düştüğünü belirterek, programa katılanlara teşekkür etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.