‘Kadının elinin değdiği yer bereketlenir’

mesleki egitim1

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan Gönül Elçileri ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi Tanıtım toplantısı Belen Kaymakamlığımı ev sahipliğinde Bahçeşehir Koleji konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına; Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkan Cemil Yılmazlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ve eşleri, meslek odaları başkanı ve eşleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tanıtım toplantısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz’ın açılış konuşması ile başlatıldı. İl Müdürü Aldatmaz konuşmasında; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan projemizin ilk alt başlığı olan Gönül Elçileri Koruyucu Aile projemizi ilimiz olarak başarıyla tamamlanmış bulunmaktadır. 113 çocuğumuzu sıcak bir aile ortamında barındırmak suretiyle bir ortam hazırlamış olduk. ‘Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi’ ile kadınlarımızın, kendi kendine ayakta durabilen, en az erkekler kadar girişimcilik ruhu taşıyabilen bir kadın ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. ‘Kadının elinin değdiği yer bereketlenir’ anlayışıyla Belen ilçemizdeki tüm vatandaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program, gönül elçileri ve kadınlar için mesleki eğitim projesi tanıtım filmi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Elemanlarından Çocuk Gelişimci Nazife Karakuş’un ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ sunumu, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde okumakta olan Zeliha Kaya’nın konuşması, Mesleki Açık Öğretim Lisesi’nden mezun Betül Gündeşli’nin ve Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar’ın konuşmaları ile devam etti.

Kaymakam Abdulaziz Aydın ise konuşmasında; Gönül Elçileri projesinin ilk aşaması olan Koruyucu Aile çalışmalarında yurtlarımızda kalan çocuklarımızı sıcak bir yuvayla buluşturmanın hedeflendiğini, ilçemizde projenin önemini ifade etmek amacıyla yaklaşık 5.000 kişiyle görüşme gerçekleştirildiğini, 12.000 üzerinde gönül elçisi sayısına ulaşıldığını ifade ederek, 100 civarında çiftin çocuklarımıza sıcak bir yuva sağlamak için müracaatta bulunduğunu ve  bunlardan  12 ailenin müracaatının kabul edildiğini ve sonuç olarak iki çocuğun aile ortamına kavuştuğunu belirtti. Tanıtım toplantısı, soru-cevap bölümü ile tamamlandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.