İLK KURŞUN MÜZESİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

ilkkursun müze2

Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesinde 2005 yılında dönemin Belediye Başkanı Bilgehan Aksoy tarafından kamulaştırması yapılan Atatürk Evi ve İlk Kurşun Müzesi dün görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin tarafından titizlikle yapılan çalışmalar netice-sinde hayata geçirilen müzede yer alan ve gerçeğini aratmayan balmumu heykeller ise herkesi kendisine hayran bıraktı. Müzede Dörtyol’un tüm tarihi sürecini anlatan kitabelerin yer alması ise takdirle karşılandı.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Yrb. Bilal Güvenir, Dörtyol  Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilen, Erzin Belediye Baş-kanı Kasım Şimşek, İl Emniyet Müdürü Rağıp Güneş, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, Kuzuculu Belediye Başkanı ve MHP Dörtyol Belediye Başkan Adayı Yaşar Toksoy, Yeniyurt belediye Başkanı H. Avni Günal, Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, MHP İlçe Başkanı Şerif Türker, DP İlçe Baş-kanı Alaiddin Aslan, Askerlik Şube Başkanı Yzb. Ayıdın Onat, CHP Dörtyol Belediye Baş-kan Adayı Metehan Duduoğlu, Ak Parti Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayı Bilgehan Ak-soy ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz birer konuşma yaptılar.

“Geçmiş içerisinden önemli dersler çıkarabileceğimiz birer hazinedir” diyen Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz; “Daha güçlü bir Dörtyol ve müreffeh bir Hatay için emek sarfediyoruz. Geçmişi bilmeyen hiçbir toplum geleceğini doğru planlayamaz” açıklamasında bulundu. Daha sonra müzenin açılışı yapıldı ve içerisindeki eserler hakkında bilgiler alındı. Son olarak da müze bahçesinde konuklara bir kokteyl verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.