“Hatay’ın huzur ve barış içinde geleceğe güvenle yürümesini inşa edeceğiz”

sadullah esnaf

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Antakya’da bir dizi temaslarda bulundu. İşadamları, Esnaf ve Yütaş Kooperatif üyeleri ile bir araya gelen Ergin, Hatay’ın huzur ve barış içinde geleceğe güvenle yürümesini inşa edeceklerini söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in işadamlarına, esnafa ve Yütaş Kooperatifine düzenlediği ziyarette, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Güven ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Antakya ziyaretlerine taziyelerle başlayan Ergin ve beraberindeki heyet, daha sonra esnaf, işadamları ve Yütaş Kooperatif üyeleri ile buluştu. Heyet son olarak Üzümdalı Köyü Kale Mahallesi’nde çamaşır imalatında bulunan sakinlerle bir araya geldi.

Yapılan ziyaretlerde AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, gittiği, gezdiği mekanlarda büyük tezahüratlarla karşılandı. ‘Başkan Ergin, Başkan Ergin’ şeklinde zaman zaman atılan sloganlar, Ergin’in konuşmasını kesti. İşadamlarından ve esnaftan tam destek alan AK Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, “11 yıldır sizlerin vekili olarak Ankara’da büyük uğraşlar verdik. AK Parti iktidarı döneminde Hatay’a yapılan yatırımlar ortada. Hiç bir vilayette üç ayrı barajın inşası aynı anda devam etmiyor. Hatay’ın yıllar yılı alacaklarını tahsil etmesi hususunda bizlere yetki verdiniz. Bu yetkiye istinaden bizler sizlere verdiğimiz sözü tuttuk ve havaalanımız 6 yıldır kullanılıyor. Tarım arazilerinin %16’sı sulanabilir durumda iken yapımı tamamlanacak olan barajlar sayesinde bu rakam %90 seviyesine çıkacak. Bu da köylülerimize, çiftçilerimize 2-3 kat fazla gelir elde etme imkanı sunacak” dedi.

Hatay çiftçisinin gelirinde yaşanacak gelir artışı ile esnaf kesimini olumlu yönde etkileyeceğini ifade eden Ergin, “Esnafımızın kazancına kazanç katmak üzere il genelinde bir takım projeler geliştirdik. Ve bu projeler şimdi birer birer hayata geçiyor. Reyhanlı barajı Çin Setti gibi yükseliyor. Karaçay barajı bu yıl su tutmaya başlayacak. Çiftçilerimiz bahçe ve tarlalarını basınçlı sulama sistemi ile bedava sulayacak. Ve böylelikle çiftçilerimiz gelirlerine gelir katmış olacak” dedi.

Hatay seçimlerinin önemine de dikkatleri çeken Ergin, “Hatay’ın huzur ve barış içinde geleceğe güvenle yürümesini inşa edeceğiz inşallah. Kardeşlik, huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere set çekeceğiz” dedi.

AK Parti’nin bugüne kadar yanlışın, yolsuzluğun, haksızlığın yanında olmadığını belirten Ergin, “Bundan sonra da olmayacaktır. Türkiye 11 yıldır büyüyorsa, Avrupa ekonomisinde kriz olmasına karşın milli gelirimiz 4 kat artmış,  Merkez Bankası döviz rezervini 5 kat büyütüp, ihracatını 5′e katladı. Bunları yaparken de bir taraftan geçmişten kalan borçları ödedik. Batık bankalarda 110 katrilyon vatandaşın alacağı vardı, bu hükümet vatandaşların borçlarını ödedi. Bütün bu paraları ödeyip, bu kadar kalkınmayı sağlayan ve bölgesinde ekonomik krize, sosyal krizlere rağmen 11 senenin 10 senesinde Çin’den sonra en hızlı büyümeyi sağlayan Türkiye oldu. IMF’ye borcumuz sıfırlandı. Bütün bunlardan göğsümüz kabarıyor, bütün bunlardan bu ülkenin bir ferdi olarak gurur duyuyoruz. Bu hizmetleri yapanların soyması mümkün değildir.” dedi.

Esnaf ziyaretleri esnasında tekstil sektöründe faaliyet gösteren Sıddık Doğru, Adalet eski Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sadullah Ergin’e forma hediye etti.

Önceki İçerik“GAZETECİLER TOPLUMA IŞIK TUTARLAR”
Sonraki İçerikFuat Tosyalı; ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü tebrik ederim’
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.