“İskenderun – Lazkiye Limanları arasındaki deniz yolu ticareti canlandırır”

Mehmet Çardak (1)

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, Yayladağı Gümrük Kapısı’nın açılması ve bunun desteklenmesi yönünde yapılan açıklamalara dikkati çekerek, bu görüşleri savunanların Yayladağı Gümrük Kapısı’nın güvenli olmadığının farkında olmadıklarını ifade ederek, doğru yolun İskenderun – Lazkiye arasındaki deniz ulaşımı olduğunu belirtti.

CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Çardak, sivil toplum kuruluşlarının ardından İşçi Partisi İskenderun İlçe Örgütü yöneticilerini de ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaret, sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşti. Türkiye-Suriye krizinden bütün Hatay esnafının nasibini aldığını, kimisinin iflas ettiğini ve kimisinin de iflasın eşiğini geldiğini ve sınırlarımızın teröristlerin geçiş noktası olduğunu dillendiren aday adayı Çardak, hastalığın teşhis edildiğini ve çarenin Suriye ile ilişkilerimizin düzeltilmesi gerektiğini belirtti. İşçi Partisi’nin Yayladığı Gümrük Kapısı’nın açılması için başlattığı kampanyaya dikkat çeken Çardak, “Ancak açıklandığı gibi, şimdilerde terör gruplarının denetiminde olmayan Yayladağı Gümrük Kapısı’nın açılması halinde, terör grupları bu kapıya yönelecektir. Suriye’deki iç çatışmalar bu bölgeye de sirayet edecek ve Yayladağı – Lazkiye karayolunda ulaşım riskli hale gelecektir. Ama Suriye ve Türkiye’deki akrabalar birbirlerini görmek istiyor. Hatay’ın tarım ve sanayi ürünlerini pazarlamak istiyoruz. Bizim önerimiz Yayladığı Gümrük Kapısı’nın açılması değil, İskenderun Limanı ile Lazkiye Limanı arasında deniz ulaşımının sağlanmasıdır. İki liman arasında karşılıklı olarak sefere konacak deniz otobüsü ya da feribot seferleri daha güvenli yolcu taşımacılığının başlatılmasıdır. Böylelikle iki ülke arasında barışın yeniden tesisine de katkı sağlanmış olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Çardak ayrıca;  iki ülke arasında deniz ulaşımının daha güvenli olacağını, en azından denizyoluyla seyahat edecek akrabaların yollarının kesilmeyeceği ve sağ selim olarak gidiş ve gelişlerin olacağını vurguladıktan sonra, “İşçi Partili dostlarımızın bu olayı bir de bu yönden değerlendirmelerini istiyorum. İki ülkenin barışması gerektiğini ben de savunuyorum. Ve İskenderun – Lazkiye limanları arasında deniz ulaşımının başlatılması halinde turizmin de, ekonomi ve ticaretin de az da olsa yeniden canlanacağına inanıyorum” dedi.

Önceki İçerikTÜRKAV’a bağlı sendikalar Basın Bayramı’nı kutladı
Sonraki İçerik“Hep birlikte güzel günler göreceğimize olan inancım tamdır”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.