Suriye’den F-16’lara taciz

ucak taciz
Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi yapan iki F-16 uçağına Suriye’de konuşlu füze sistemleri tarafından, tacizde bulunulduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin dün gerçekleştirdikleri faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki harp gemisinin Birleşmiş Milletler ve NATO görevlerini ve üç harp gemisinin de milli görevleri icra ettiği belirtildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki iki bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda sahil güvenlik görevlerinin yerine getirildiği ifade edildi.
Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 F-16 uçağının, Suriye’ye ait bir SU-24 uçağının Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği ancak söz konusu hava aracının sınıra 5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.
Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi yapan 2 F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu füze sistemleri tarafından Hatay üzerinde toplam 5 dakika 10 saniye süre ile 8 kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu belirtilerek, 4 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığı da kaydedildi.

Önceki İçerik“AY VE YILDIZ GİBİ, MUHTEŞEM İKİLİ OLURUZ”
Sonraki İçerikİHH: “TIR’IN BİZİMLE ALAKASI YOK”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.