Sporun kalbi Payas Kültür Sarayı’nda atıyor

bekir payas2
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, sadece Payaslılar’a değil, Dörtyol’dan, Karayılan’a, Demir-Çelik’ten çevredeki tüm yerleşim birimlerine kadar geniş bir kitleye hizmet veren Payas Kültür Sarayı’nda spor yapan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Başkan Altan, yaklaşık 300 bayanın katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, “Yüce Mevlam kadınları üretken yaratmıştır.Kadınlar bu özelliklerinden dolayı mutlaka üretmeliler, enerjilerini bu yönde harcamalılar. Kadın evinin her şeyidir. Çocuğuna iyi bir anne, eşine iyi bir eş olmak için sabah herkesten önce kalkar en son dinlenmeye çekillir. Yemek yapar,temizlik yapar koşturur da koşturur. Hep fedakarlık yapar. İşte bu sebebten dolayı biz de Payas Belediyesi olarak fedakar Annelerimize sahip çıkabilmek için borcumuzu ödeyebilmek için onlara hizmeti görev edindik. Sağlıklı olabilmeniz için spor salonumuzda sizlere hizmet vermeye başladık. Siz değerli kadınlarımızı araçlarımızla spor salonumuza getirdik. Uzmanlarımız eşliğinde spor yaptırdık” dedi.
Başkan Altan, hanımlara yönelik hizmetlerinin bununla da sınırlı kalmadığını belirterek, şunları kaydetti:
‘’Payas’ta resim, müzik, kilim, takı tasarımı, kurdele-nakış kursları açtık, Bu kurslarda yapılan ürünler için inşallah restorasyon bittikten sonra külliyemizde elişlerini satabilecek yer tahsis edeceğiz. Bunun dışında mikro kredi alan hanımlarımız için ürettikleri malları satabilmeleri için Payas merkezde sadece hanımlarımız için bir Pazar yeri oluşturma düşüncemiz var bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum.’’
Başkan Altan, Payaslı kadınlara ilçe olma sürecinde verdikleri destek nedeniyle de teşekkür ederek, “Payas’ın ilçe olmasındaki desteklerinizden dolayı size minnet borçluyum. Artık ilçe olduk. Fakat sadece kaymakamın atanmasıyla ilçe olunmuyor. Bundan sonra devletin verdiği ve vereceği her hizmete talibiz. Bölgenin en büyük hastanesi için Çağlalık’ta 100 dönümlük arazi tahsis ettik. Payas’ı en kısa zamanda hastanesine kavuşturacağız’’ dedi.
Başkan Altan, kendisi için siyaset yaptığını söyleyenlerin olduğunu anımsatarak, ‘Ben siyaset yapmıyorum. Öyle olsa bu Kültür Sarayı’nda Dörtyol’dan, Karayılan’dan, Demir Çelik’ten gelen hanımlar olmazdı. Sadece Payaslı hanımları spora teşvik eder, sadece onları evinden alıp evine bırakırdık. Ben hizmet için varım. Kim ne derse desin hizmet etmeye de devam edeceğim” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Altan, konuşmasının sonunda ise ayakta alkışlandı. Kadınlar, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.