Vali Lekesiz yeni müzede incelemelerde bulundu

müze1
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Maşuklu beldesinde yapımı devam eden müzede incelemede bulundu. Vali Lekesiz, incelemeler sırasında devam eden çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından değerlendirme yapan Lekesiz, yakında hizmete girmesi planlanan müzenin mozaik sergi alanı açısından dünyanın en büyük müzelerinden biri olacağını kaydetti.
Müzeyi aynı anda 800 kişinin rahatça ziyaret edebileceğini ifade eden Lekesiz, 53,5 dönümlük alanda 4 kısım ve 16 bloktan oluşan müzenin Hatay’ın tarihine ışık tutacağını belirtti. Müzenin Hatay için büyük bir değer olacağını ifade eden Lekesiz, müzede sergilenecek eserlerin arkeolojiye merak duyan herkeste derin bir heyecan uyandıracağını dile getirdi.
Müzeyi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı konuklar, sergilenen eserler hakkında bilgilerin verileceği ve sunumların yapılacağı alanlardan, Hitit Kralı Şuppiluliuma heykeline, binlerce yıl öncesinde insanların yaşadığı mağaralardan Atçana, Tel Tayinat ve Telkurdu Höyüğü kazılarında çıkarılan eserlere, Habib-i Neccar Camii, Bayezıd-i Bestami Türbesi, Payas Külliyesi gibi tarihi ve kültürel değerleri 3 boyutlu olarak izleyebilecek.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.