Vali Lekesiz’den, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu’na ziyaret

tobb kadin2
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İskenderun ilçe ziyareti kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurlu Üyelerine iade-i ziyarette bulundu.
İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’in de yer aldığı ziyarette konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve üyelerinin tüm kurum ve kuruluşlarımızın da desteğiyle bölgemizde güzel işlere imza atacaklarına inandığını ifade ederek, görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Lekesiz, “Daha güçlü bir İskenderun’u, daha güçlü bir Hatay’ı ve daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek kadını ve erkeği ile hep beraber olacak bir iş. Günümüzde artık kadınlar yaşadıkları köyün, beldenin, ilçenin, ilin, ülkenin, dünyanın geleceğinin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istiyorlar. Gerek ülke içi dinamikler gerekse dünyadaki dinamiklerin etkileri sonucunda kadınlara hayatın sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik alanında daha fazla yer verilmesine ilişkin bir toplumsal mutabakat da oluşmuş durumda. Hatta bu toplumsal mutabakatın ötesinde yapılan yeni düzenlemeler hep pozitif ayrımcılık şeklinde kadınların lehine cereyan ediyor. Son zamanlarda da çok önemli düzenlemeler yapıldı” dedi. Vali Lekesiz, “Önemli olan; imkanlar sağlandığı ve fırsat verildiğinde kadınların da maharetli çalışmalarla güzel işlere imza atmalarıdır. Sizlerin de, Kadın Girişimciler Kurulu olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızın da desteğiyle bölgemizde güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Uğutmen ise, Vali Lekesiz’in ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, teşekkür etti. Faaliyetleri ve projeleri hakkında Vali Lekesiz’e bilgi veren Başkan Uğutmen, kadınlara yönelik olarak eğitim kursları açtıklarını, engelli kadınlar için proje geliştirdiklerini, bunun yanı sıra el emeği üretiminde bulunan ya da işyeri açmış olan kadınların katılabileceği bir yarışma düzenleyeceklerini kaydetti.

Önceki İçerikFidanlar çınarların izinde!
Sonraki İçerikSınırda asker ile köylüler arasında arbede
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.