Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır

egitim vali1
Valisi M. Celalettin Lekesiz, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Narlıca Beldesi’nde yaptırılan İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Lekesiz; İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile yüklenici firma temsilcilerinin de katıldığı incelemelerde ilgililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra bir değerlendirme yapan Lekesiz,14.900 m2. inşaat alanına sahip binanın, bodrum kat ve zemin kat dahil toplam 6 kattan oluştuğunu, kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan komplekste 1200 öğrenci kapasiteli 40 derslik, 300’ü kız 300’ü erkek olmak üzere 600 öğrenci kapasiteli yurtlar, cami, spor salonları ve konferans salonları, mescit, şadırvan, sığınak, demirbaş depoları, elektrik ve makine odaları, ziyaretçi bekleme ve kabul odaları, öğretmen odaları, zümre odaları, resim, bilgisayar, müzik atölyeleri, fen laboratuarı, yabancı dil laboratuarı, ütü ve çamaşır odaları, etüt odaları, yemekhane ve mutfak ile engelli asansörünün yer alacağını kaydetti.
Vali Lekesiz, iyi yetişmiş insan gücünün önemine vurgu yaparak, “Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Gençlerimizin en iyi şekilde eğitim almaları daha iyi bir gelecek açısından hayati derecede önem taşımaktadır” dedi.
Lekesiz, İmam Hatip Lisesi ile öğrenci yurdunun ilimize kazandırılmasında emeği geçen Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’e, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB yönetim kuruluna ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Önceki İçerikToksoy, MHP Kadın Kolları yönetimini kabul etti
Sonraki İçerikFidanlar çınarların izinde!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.