Şerif Tosyalı, Türkiye’nin en genç fahri konsolosu oldu

karadag4
Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Karadağ Cumhuriyeti’nin Hatay, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan konsolosluk görevine başladı. Şerif Tosyalı’ya fahri konsolosluk belgesini Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç ile birlikte ziyaret ettiği Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu takdim etti.
Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Tosyalı Holding Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Çetin Mutluay ile birlikte Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu’yu makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen ziyarette Vali Oduncu, konuklarını misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

TOSYALI HOLDİNG ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR
Tosyalı Holding’in gerek ülkemiz, gerekse bölge için çok büyük hizmetler verdiğini kaydeden Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, bunun bölge insanı için büyük onur ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı. Tosyalı Holding’in Avrupa’da başta Karadağ olmak üzere dünyanın çeşitli coğrafyalarında yatırımlarıyla Türkiye’nin dünya ile entegrasyonunu sağladığını belirten Vali Oduncu, “Tosyalı Holding, ülkemiz için son derece büyük bir şanstır. Ülkemizde ve bölgemizde ekonomimizin lokomotifi konumundadır. Tosyalı Holding, ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunarken, ayrıca kazanımlarıyla sosyal sorumluluk projelerini yerine getirip bu anlamda insanlarımızın hayır duasını almaktadır. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı, ülkemizin kalkınması için gecesini gündüzüne katıp çalışan zamanını, bilgisini, enerjisini bu yönde harcayan önemli bir iş adamımızdır. Ben buradan kendisine sağlamış olduğu bu yatırım ve hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Karadağ Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti nezdinde çok büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, “Çünkü Karadağ’da yaşayan insanların büyük bölümüyle tarihsel bağlarımız devam etmektedir. İnşallah Tosyalı Holding sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler daha da iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

TOSYALI HOLDİNG KARADAG’A ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR
Türkiye’de Karadağ Cumhuriyeti büyükelçiliği görevini yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Ramo Braliç ise, Türk halkıyla Karadağ halkının tarihsel yakınlığını görev yaptığı süre zarfında yaşadığını söyledi. Tosyalı Holding’in Karadağ’a yatırımlarıyla ülkenin ekonomisine ve istihdamına büyük katkılar sağladığını kaydeden Büyükelçi Braliç, “Bizim asıl burada bulunmamızın amacı, genç, dinamik ve girişimci Sayın Şerif Tosyalı’nın Karadağ Cumhuriyeti Konsolosluk görevini kendisine tevdi etmektir. Burada bulunduğum 2 günlük zamanımı hiç unutmayacağım. Tosyalı ailesinin göstermiş olduğu misafirperverlik beni ziyadesiyle memnun etti. Umarım Sayın Şerif Tosyalı’nın bu görevi her iki ülkenin ekonomik, politik ve sosyal anlamda işbirliğinde önemli katkılar sağlayacaktır. Karadağ ve Türkiye için hayırlı uğurlu olsun!” diye konuştu.
Karadağ Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Osmaniye Valiliği Anı Defteri’ne duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.
Daha sonra Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı’ya konsolosluk görevini belgeleyen plaketini takdim ederek, başarı dileklerinde bulundu.

TOSÇELİK TESİSLERİNİ GÖRÜNCE ÜLKEM ADINA GELECE UMUTLA BAKIYORUM
Osmaniye Valiliği ziyaretinin ardından Osmaniye’deki Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’ni Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı ile birlikte gezen Karadağ Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, gördüğü devasa tesis karşısında büyülendi. Bu tesisi gördükten sonra ülkesi adına geleceğe umutla baktığını kaydeden Büyükelçi Braliç, önümüzdeki dönemde Tosyalı ailesinin Karadağ’a daha büyük katkıları olacağını ve bu çalışmaların neticesinde hem Türkiye’nin, hem de Karadağ’ın dünyada hak ettiği konuma geleceğine inandığını belirtti.

ŞERİF TOSYALI’NIN BU GÖREVİ LAYIKIYLA YAPACAĞINA İNANCIM SONSUZ
Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Ramo Braliç, Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı ve Basın Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Çetin Mutluay ile birlikte daha sonra İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’e makamında konuk oldu. Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette Kaymakam Özyiğit, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kaymakam Özyiğit, genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Şerif Tosyalı’nın üstlendiği fahri konsolosluk görevini layıkıyla yerine getireceğini inandığını belirterek, Tosyalı’ya üstün başarılar diledi. Bölge halkının son derece sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu belirten Büyükelçi Braliç, ayrıca İskenderun’u da çok beğendiğini kaydetti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.