Mehmet Çardak; “İskenderun’a ‘Barış Adası’ Kurulacak”

çardak 2
CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çardak, basına yazılı bir açıklama göndererek, Partisince aday gösterilmesi ve 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilmesi halinde, dünyada kendi yavrusunu beslemede zorluk çeken tek canlı olan “İskenderun Güvercin”inin kurulacak olan “Barış Adası”nda sergileneceğini açıkladı.
Çardak, yazılı açıklamasında, “Bazı güvercinler bulundukları şehrin, bazıları milletlerin ismini almıştır. Bu isimler ne zaman kim tarafından konulmuş bilinmiyor. Mesela; İrlandalı, Yunanlı, Afganlı vb. güvercini diye bir güvercin yok ama Hollandalı, İsrailli, Macar güvercinleri var. Türkiye’nin bazı illerinin ismi de güvercinlere verilmiş; Mardinli, Urfalı, İstanbullu ve İskenderunlu gibi. Türkiye’deki tüm güvercinler nasıl bir arada uçuyor ve beraberce kardeşçe yaşıyorsa insanlar da öyle yaşasın, güvercinleri örnek alsınlar istiyoruz. Dünyada İsrailliyle Suriyeli, Hollandalıyla Pakistanlı güvercinler nasıl bir arada yaşayıp uçuyorsa, insanlara da bir arada yaşayabilirsiniz mesajı vermek istiyoruz” sözlerine yer verdi.
CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çardak, tüm dünya güvercinlerinin aynı kümeste barındırıp uçurulacağını, bazılarına akrobatik hareketler yaptırılacağını, dünyanın en büyük güvercin koleksiyonu ile tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verilirken, dünyanın en büyük canlı güvercin koleksiyonu ile İskenderun’un, Hatay Büyükşehir’in ve Türkiye’nin turizm alanında canlanmasına katkıda bulunulacağını vurguladıktan sonra, “Üç konuda dünya rekoru kırılması planlanmaktadır. En fazla güvercin sayısı, en fazla güvercin çeşidi ve en fazla uçurulup tekrar yere kondurma konusunda Guines Rekorlar Kitabı’na girilecektir. Böylece dünyada eşi benzeri olmayan dünyanın tek canlı güvercin koleksiyonunun oluşturulması hedeflenmektedir. Her yıl 21 Eylül Dünya Barış Günü’nde o yıl içinde barışa ve kardeşliğe hizmet etmiş olan en iyi gazeteci, en iyi belediye başkanı, en iyi yazar, en iyi siyasetçi, sinema sanatçısı vb. konularında İskenderun Güvercini Barış Ödülü verilerek, barış konusunda çalışmalar yapan insanlara ödül verilmesi planlanmaktadır. Örneğin; Altın Koza, Altın Kelebek gibi… Ayrıca şehrimiz gençleri, bu meydanda akşamları canlı müzik yapabilme ve eğlenme şansı da bulacaktır” ifadelerine de yer verdi.
Basın açıklamasında, eşinden şiddet görmüş, boşanmış, şehit eşi, geçim sıkıntısı çeken, kısacası çocuklarına bakmakla yükümlü yaklaşık 20-25 kadın için, Hatay kültürünü yansıtan geleneksel el sanatlarını sergileyebilecekleri tezgâhların kurulmasının da amaçlandığını belirten Çardak, açıklamasını, “Tüm bunları yaparken şehrin markalaşma sürecinde İskenderun Güvercin’ini tanıtmak değil, tam tersi tüm dünyada tanınan, adına Amerika’da kitaplar yazılan ve promosyon ürünleri yapılan Salt Lake City’de yarışmalar düzenlenen İskenderun Güvercin’ini kullanmak istiyoruz. Denizli’nin horozu, Sivas’ın köpeği, Van’ın kedisi, Karadeniz’in hamsisi gibi biz de şehrimizi güvercinle sembolize etmek istiyoruz. İskenderun’a turisti getirmek için bir sebep olması gerekir. Bu en kısa sürede en az maliyetle, en etkili sebep, dünyadaki tek en büyük canlı güvercin koleksiyonunu içinde barındıran ‘Barış Adası’ ile mümkündür” sözleriyle noktaladı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.