Kavlak; “İSDEMİR’de kurduğumuz bu ocak hiç sönmeyecek”

türk metal8
Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilciliğinin açılışı nedeniyle düzenlenen yemek İsa Taş Plaza’da gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu geceye Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katılırken önemli mesajlar verildi.
Şölen havasında geçen geceye gelişleri sırasında Kavlak ve Metin Önder için görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. Tezervuhatlar arasında salona giren Önder ve Kavlak yönetim kurulu üyeleriyle birlikte el ele poz verdiler. Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası İsdemir Şube Başkanı Metin Önder, Türk Metal’in İsdemir’de olmadığını iddia edenlerin bu tabloyu görmezlikten gelemeyeceklerini söyledi.
Önder şöyle konuştu; “Bizim mücadelemiz hak ettiğimiz ekmeği almak ve hak rızasını kazanıp evimize ekmek götürmek için yola çıktık. Bu mücadeleden zaferle göğsümüzü gere gere çıkacağız. Burada bir zihniyetin tükenişini bir çınarın büyüdüğünü görüyoruz işte Türk Metal burada dosta düşmana ilan olunur” dedi. Önder daha sonra sendika üyelerine seslenerek, ”Bizler Allaha inanan hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanan insanlarız rızkımızı ancak rabbimiz elimizden alır. Allah rızası için korkmayın dik durun bana söz verin bu yoldan dönmek varmı elbette yok bende sizin önünüzden çekilirsem alçak ve namussuzum. Allah çıktığımız bu yolu bizlere hayırlara vesile kılsın” dedi.
Daha sonra Metal çocuk grubu üyeleri sahneye çıktılar. Ellerinde güllerle gelen çocuklar adına konuşma yapan Gizem Cevreoğlu “Bizler farklı fabrikalarda çalışan Türk Metal Sendikası’nın üyesi işçi çocuklarıyız ve artık İsdemir’de çalışan çelik işçilerinin çocuklarınıda aramızda görmek istiyoruz” dedi.
Daha sonra alkışlar arasında kürsüye gelen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak İskenderun şubesinin hayırlara vesile olması deliklerinde bulunarak şöyle konuştu. ”İsdemir’de yetkiyi aldığımızda bu şube huzurun ve işçi barışının simgesi olacaktır size söz veriyorum İsdemir’de kurduğumuz bu ocak hiç sönmeyecektir. Şubemizi çok sağlam temeller üzerine inşa ettik. Şubemizin harcında birlik beraberlik gönül birliği var. İsdemir temsilcimiz Metin Önder’in tabiriyle bu birliktelik bir gönül kervanıdır. Burada bireysel çıkarlara yer yoktur. Bakın çevrenize kim işini iyi yapıyorsa gönülden yapıyor severek yapıyordur. Sendikacılıkta böyledir gönüş işidir. Sizler artık Türk Metal’in gönül insanlarısınız. Sizlerden Türk metalde sonuna kadar mücadele etmenizi istiyorum. Türk Metal’in İsdemir’de örgütlenmesini bir partiye bağlamaya çalışanlar bu tabloya baksınlar ve utansınlar. Türk Metal tek bir siyasete ve partiye sığmayacak kadar büyüktür ve siyasetin üstündedir. Namusuyla çalışan alın teriyle kazanan herkes bizim kardeşimizdir. Bu salonda helin çelik işli olduğunu biliyorum. Değerli kardeşlerim bizlerin sizlerle hiç bir sorunumuz yok olmadı olmayacak, bizim sorunumuz işçiyi alanda sokakta masada satanlarla, kardeşlerim bir yol ayrımındasınız bir tercih yapın ve buna bir sendika değiştirmek olarak bakmayın. Bu zihniyet tercihidir. Yapacağınız bu tercih ailelerinizinde geleceğini etkileyecektir. Siz yoksanız biz bir eksiğiz ama biz yoksak siz yalnızsınız gelin bir olalım diri olalım” dedi.
Kavlak konuşmasının devamında çelik iş sendikasının toplu iş sözleşme sürecini ve İsdemir vakfının faaliyetlerini eleştirerek Türk metal olarak mutlaka onlardan hesap soracaklarını söyledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.