Başkan Civelek, İSMO’yu ziyaret etti

ismo
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı (İSMO) ziyaret etti.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül, Disiplin, Denetleme ve Yönetim Kurulu’nun da bulunduğu ziyarette, çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yüzde 75 su kaybına neden olan, Fransızlar döneminden kalan eski içmesuyu şebekesinin değiştiğini, yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışmasının bu ay itibariyle tamamlandığını, halkın musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içeceğini söyledi.
İçmesuyu şebekesi için yerler kazılırken, doğalgazın da hızlandırıldığını, Tedaş’ın elektrik şebekesini yer altına aldığını anımsatan Belediye Başkaı Dr.Yusuf H.Civelek, drenaj kanalları yapıldığını, İskenderun’un sel riskinden kurtulduğunu, devasa motorlar konulduğunu söyledi.
Yaklaşık 35 yıldır vahşi depolamadan kaynaklanan çöp sorununun çözüldüğünü belirten Başkan, geri dönüşüm ve ayrıştırma yöntemiyle Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin yapıldığını ifade etti.
İtfaiyenin ekip, ekipmanla güçlendirildiğini ve modern binaya kavuşturulduğunu, trafik sorununa imar planında önleyici tedbirler alındığını, iskele yapıldığını, sahilin peyzajla Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olduğunu belirten Başkan, imar planı yapıldığını, kentsel dönüşümün vatandaşı yerinden etmeden yapılacağını ifade etti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çalışmaları aciliyet sırasına göre yaptık. Altyapı tamamlandı. İskenderun’un artık altyapısı sağlam. Bekleyen projelerimiz, kısmet olursa, devam edersek teleferik, marina, AVM’nin oraya trafik üst geçit, Feyezan kanalı için de projemiz hazır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül, meclis üyelerinin hangi partiden olursa olsun, şehri sevmesi ve entegre olması gerektiğini ifade etti.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Alaaddin Özbülbül ve yöneticiler, ziyarette, teyzesi Cavidan Kuru’nun yaşama veda etmesi nedeniyle, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e başsağlığı diledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.