Payas Kaymakamı Demiröz’den ‘KİRLİLİK’ Uyarısı!

payas kaymakami
Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, çevre ve görüntü kirliliğine dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, Payas’taki sanayi kuruluşlarının, verilen süre içerisinde eksikleri gidermemesi gerekli düzenlemeleri yerine getirmemesi halinde cezai işlemlerin uygulanacağı kaydetti.
İlçe sınırları içerisinde bulunan küçük sanayici, hurdacılar, demirciler, kömür işletmeleri gibi kuruluşların çevre ve görüntü kirliliğine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulunan Demiröz, açıklamasında, “Göreve başladığım günden bu güne mahallelerimizde, sokaklarımda ve cadde üzerlerinde küçük imalat yapan demirci, hurdacı, marangoz, lastikçi gibi işletmelerin komşu mesken sahiplerine ve vatandaşlara rahatsızlık verdiği sürekli gelen şikayetlerle anlaşılmıştır. Çevreye ses, duman, gürültü ve koku gibi kirlilikler veren işletmelerden devamlı şikayetler gelmektedir. Sanayi kuruluşları iş ve gelir imkanı sağladığı için ilçemiz için çok önemlidir. Ancak daha da önemlisi insana ihtiyacımız vardır. İnsanı yaşatalım ki devlet yaşasın ilkesini göz önünde bulundurmamız devletimizin amacı ve görevidir” ifadelerini kullandı.
Demiröz, ilçe merkezinde yer alan küçük işletmelerin yerleri var ise 28 Şubat 2014 tarihine kadar Küçük Sanayi Sitesine taşınmaları gerektiğinin altını çizdi.
Yerleri olmayanların ise çevreye verdiği zararı en aza indirme ve fiziki şartlarında değişimler yapmaları gerektiğini vurgulayan Demiröz, aynı şekilde Demir Çelik tesislerini filtre sistemlerini gözden geçirmeleri konusunda uyardı.
Kaymakam Demiröz, yerine getirilmesi istenilen uygulamaların ve eksiklerin giderilmesi için ilgili kuruluşlara, işletmelere 28 Şubat 2014 tarihine kadar süre verildiğini açıkladı.

Önceki İçerikFırat: “Altın yatırımcısını uzaklaştırdı”
Sonraki İçerik“İskenderun Belediyesi’ni AK Partili emin ellere teslim etmeliyiz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.