Bakan Ergin İGC’de.. “Hatay’ı hizmetlerle donatacağız”

İGC Bakan (2)
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret etti. Bakan Ergin’i, İGC Başkanı Şehmus Aslan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. İGC yönetiminin kahvaltılı toplantısına katılan Bakan Ergin, Büyükşehir’in en önemli merkezlerinden birisinin İskenderun olacağını belirtti.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, İskenderun her yönüyle bir çok ilden büyük bir şehir olduğunu belirtertek, “Mustafa Kemal Üniversitesi’nin İskenderun’da da fakülteleri var, kampüsü var, ancak hemen burada şunu ifade etmem lazım. Artık İskenderun kendi adıyla anılan müstakil bir üniversiteyi hak ediyor. İnşallah İskenderun’da İskenderun Üniversitesi’ni kurmak da bize nasip olsun diye temenni ediyorum” dedi.
Hatay’ın büyükşehir olarak ilk defa bir seçim yapacağını ve büyükşehrin çatısını çakacak, temellerini kuracaklarını vurgulayan Ergin, “Bu temelin kurulması, bu çatının çatılması için gerçekten önümüzde 100 gün var. 100 gün sonra yapılacak seçimle beraber Hatay büyükşehir belediyesine kavuşacak. Büyükşehir başkanlığı da kadrolarıyla kavuşacak. İlk düğmenin doğru iliklenmesi lazım diye düşünüyorum. Gömleği giyiyoruz, ilk düğmeyi iliklerken o ilk düğmeyi doğru iliklersek bundan sonra Hatay’ın gelişimi büyümesi kalkınması doğru istikamette devam eder” şeklinde konuştu.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin birikimini, Ankara’nın 11 yıllık tecrübesini Hatay’a taşımak ve Hatay’ı Türkiye’nin 81 vilayeti arasında en gelişmiş, en güçlü ilk beş vilayeti arasına koyma hedefiyle Hatay büyükşehir başkanı adayı olarak Hatay’a gelmiş bulunuyorum. Büyükşehir başkanı Antakya’da olacak, İskenderun’da önemli ölçüde zaman geçirecek, Dörtyol’da olacak, Kırıkhan’da olacak, Reyhanlı’da olacak. Bölgeyi yerinden yönetim prensibine göre inşallah dizayn edeceğiz ve büyükşehrin önemli bir bölümü de İskenderun’da olacak”

“SURİYE’DE KAN VE GÖZYAŞI AKIYOR”
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Suriye’de yaşanan olumsuzlukların Hatay’a etkisi ile ilgili bir gazetecinin sorduğu soruya ise şöyle cevap verdi.
“Türkiye sınırlarının ötesinde var olan ve üç senedir devam eden bir kirli savaş var. Orada çok canlar yandı, çok insanlar hayatını kaybetti, gözyaşı ve kan aktı akmaya devam ediyor. Yeni gelen haberlere bakınız. Varil bombalarıyla okullara bombalar atılmak suretiyle küçücük bedenler yakıldı. Vahşete varan uygulamalar var. Bu vahşetten kaçıp buralara sığınmış olan Suriyelilerle ilgili olarak belli kamplarda bunları barındırma çalışması oldu hükümetin. Kamplarda kalanlarla ilgili hiçbir problem yok. Ama kamp dışında belli yerleri kiralamak suretiyle oralarda barınanlar şu anda bunların mahalli müşterek ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşadıkları şehre ilave bir yük getirtmemesi için olağanüstü bir gayret sarf ediliyor” ifadelerini kullandı.
İGC ziyaretine Bakan Ergin dışında, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, İlçe Başkanı İbrahim Yaran, belediye başkan aday adayları ve gazeteciler katıldı.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin daha sonra MÜSİAD’ın düzenlediği yemeğe katılarak, İskenderun’un geleceği adına müjdeler verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.