Mehmet Soydan’a Karayılan’da sevgi gösterisi!

soydan1
22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan İskenderun belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunun ardından Adalet Bakanı ve Hatay büyük şehir belediye başkan adayı Sadullah Ergin ile yaptığı seçim çalışmalarının yanı sıra İskenderun bölgesinde ev ziyaretlerine başladı.
Aday belirleme sürecinin sona doğru geldiği şu günlerde Mehmet Soydan seçim çalışmalarına hız verdi. İlk olarak Karayılan beldesinde ev toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Mehmet Soydan sağın merkezinde bir yapılanma ile yola çıkmaya karar verdiklerini söyledi. Çoğunluğu gençlerden oluşan Karayılanlı vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanan Mehmet Soydan büyük İskenderun’u yeniden yapılandırmak için yola çıktığını ve belediye başkan adayı olması halinde yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. Asla koltuk derdinde olmadığını, İsdemir’de çalışması nedeniyle Karayılan ve bölge halkını iyi bildiğini belirten Mehmet Soydan, Karayılan toplantısı ile Ya Allah Bismillah dediklerinin altını çizdi. Tüm kesimleri kucaklayarak bu memlekete hizmet etmek için yola çıktıklarını halkın gönlünü Allah’ın rızasını kazanmak niyetinde olduğunu belirten Soydan bir hafta on güne kadar aday belirleme sürecinin tamamlanacağını belirtti. Soydan “Bu şehri kucaklayacak sahip çıkacak ve hakkını savunarak hizmet edebilecek bir meclis anlayışı ile yola çıkmak istiyoruz. Bazen Soydan masaya vurdu diyorlar, evet biz halkımızın şehrimizin hakkını savunmak için masayada vururuz, dağa da çıkarız ağaca da çıkarız, biz insanımızın hak ettiği çalışmaları yapabilmek için yola çıkıyoruz, hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.
Karayılan beldesinde yerel seçimlerde partinin değil şahsın önemli olduğunu söyleyen vatandaşlar ise “belediye başkanlığı söz konusu olduğunda biz ülkücüyüz ama sizi tanıyoruz Allahın izni ile sizi başkan seçeceğiz” diyerek desteklerini açıkladılar.
Karayılan’da ev sahipliği yapan Mevlüd Saraç: “Her gelen Belediye bizden imar, parsel sorunundan dolayı yüklü miktarda ücret alıyor ve biz hala tapumuzu alamadık, bu sorunda çözülmedi” derken, Belde sakini Ayhan Aslı ise “Yerel seçimlerde önce kişilere bakarak oy veriyoruz, particilik değil hizmet yapacak kişiye oy veririz ve siz gelirseniz size güvenimiz tamdır. Bu coğrafyanın sorunlarını iyi bilen kişisiniz” açıklamalarında bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.