CHP’LİLERDEN BİR TEPKİ DE SAVAŞ’A!

chp tepki
CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nda toplanan çok sayıda partili sağcı aday arayışına ortak tepki göstererek, ”Bizler partimizin bu tutum ve davranışlarını anlamakta zorluk çekiyoruz. CHP adayları bu seçimi alacak kapasitede. Seçimi tam alacağız derken, yapılan bu yanlış hareketler partimize zarar veriyor” dediler.
Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, ”Aynı tepkiyi daha önce de göstermiştik. Bu görüş ve düşüncelerimizin arkasındayız. Umarız bu sesimizi yetkililer duyar. Bizler seçime hazırız .CHPli olmayan adaylar bu partiye Hatay’da zarar verir” dedi.
Partili Münir Tümkaya ise milletvekillerinin kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, “Bu partiye yazık ediliyor. Milletvekilleri ikbal uğruna Hatay’ı katlediyor. Bizler sağ partilerden farklıyız. Bu seçimi alacak CHP ‘de var. Lütfen yetkililer duruma el atsınlar. Buradan adı geçen Mete Aslan, Lütfü Savaş isimlerini partimizde istemiyoruz” dedi.
Bir başka partili Nilgün Selçuk ise, “Biz CHP için çalışan varımızı yoğumuzu ortaya koyan insanlarız. Biz seçim kazanmak istiyoruz. Bu ismi geçen insanların partimizle hiçbir alakası yok. Hatay’da gezi olaylarında 3 şehit verdik. Bu Mete Aslan, Lütfü Savaş neredeydi o zaman? Bunların arkasından hiçbir partili gitmez“ şeklinde görüş beyan etti.
Doktor Tayfur Saygılı ise, CHP dik duruşu ile yıllardır var olduğunu belirterek, “Bu politika yanlıştır. Çakma adaylar istemiyoruz” diye konuştu.
Avukat Bülent Akbay ise milletvekillerinin kendi ikballeri uğruna kendine yakın isimleri genel merkeze götürdüğünü belirterek, “Bu mantık son derece yanlış bir iştir. Bizler CHP ‘nin tabanı gerçek sahipleriyiz. Milletvekilerimiz kazanmayı düşünmüyorlar. Kendileri bir daha nasıl seçilirim onun hesabındalar. Genel merkezin bunlara dur demesini bekliyoruz. Tek ses tek yürek olduğumuzu belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.