Mehmet Dönmez Cemevi’ni ziyaret etti; “Fitne tohumlarını yakacağız”

dönmez cemevi1
AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönmez, İskenderun Cemevi’ni ziyaret ederek alevi vatandaşlarımızla bir araya geldi. Ziyarette birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ikliminin oluşturulması yönünde mesajlar verilirken, aday adayı Dönmez Alevi vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledi.
AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Dönmez, seçim çalışmalarına seri bir şekilde devam ediyor. Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte İskenderun Cemevi’ne konuk oldu. Dönmez’i burada Alevi ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Soysüren, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun, derneğin onursal başkanı Mehmet Buluş, üyeler ve vatandaşlarımız karşıladı.
Ziyarette birlik ve beraberlikten bahseden AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Dönmez, Türkiye’de kardeşlik ikliminin oluşmasının öneminden bahsetti. Şimdiye kadar ülkemizde insanları ‘Sen Sünnisin, sen Alevisin, sen Kürtsün, sen Türk’sün diye öbek öbek ayırdıklarını kaydeden Başkan adayı Dönmez, “Bu ayrım hep bizleri birbirimizden ayırdı. Hep fitne tohumları ektiler. Bu fitne tohumlarını gelen suladı, giden suladı. Biz ülke olarak hep bundan kaybettik. Ama büyüklerimiz Anadolu’ya hep sevgi ve kardeşlik tohumları ekti. İşte biz bundan sonra ayrım gözetmeden bir çatı altında toplanmalıyız” diye konuştu. Ziyaretinde AK Parti’nin yerelde ve genelde yapmış olduğu hizmetlerden de bahseden AK Parti İskenderun Belediye Başkan aday adayı Mehmet Dönmez, “Artık güç nerede ise orada birleşmeliyiz. Hiçbir insan parti değiştiremez diye bir kural yok. Hizmeti kim getiriyorsa, iktidar kimse onun etrafında birleşmeliyiz. Bakın İskenderun’a yıllardan beri iktidarın elinden tutamıyor. Kim kaybediyor? İskenderun! Türkiye’de en çok vergi veren 8. Yer olmamıza rağmen AK belediyeciliğin hizmetlerinden bir türlü yararlanamadık. Artık bu saatten sonra kaybetme lüksümüz yok. Hepimiz bu kentte yaşıyoruz. Kendi geleceğimiz ve çocuklarımızın geleceği için bu sefer iktidarı İskenderun’a getirmeliyiz” ifadelerine yer verdi. AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dönmez, ayrıca alevi vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını yerelde çözmek için gereken önem ve hassasiyetin gösterileceğinin sözünü de verdi. Ziyaretten Alevi temsilcileri olarak son derece memnunluk duyduklarını kaydeden Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Düzgün Argun, yerel yönetici nasıl olması konusunda fikir ve düşüncelerini paylaştı. Argun, yerel yöneticinin seçilmeden önce gücünü Ankara’daki genel merkezlerde değil, kendisine destek ve icazet arayan değil, halkla birlikte, halkın sevgisini kazanarak tabandan kendisini halkın gücüyle Ankara’da kabul eden olmalıdır” dedi. AK Parti İskenderun Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Dönmez, konuşmaların ardından Cemevi anı defterine görüş ve düşüncelerini yazarak imzaladı. Daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çekildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.