Kaymakam Demiröz; “Çok çalışıp dua edeceğiz ki, gönül zenginliğimiz oluşsun”

mevlana payas
Payas Asım Gündüz İlkokulu tarafından Mevlana’nın 740. Ölüm yıldönümü nedeniyle Mevlana’yı Anma Etkinliği gerçekleştirildi.
Payas Selim Şahin İlkokulu Konferans Salonu’nda Asım Gündüz İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa; Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas İlçe Jandarma Komutanı Erhan İşman, Payas İlçe Emniyet Müdürü Şerif Avcı, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozkurt, bazı okul müdür ve öğretmenleri ve çok sayıda veli katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programda İlçe Eğitim Müdürü Murat Bozkurt, Mevlana’dan sözler okuyarak konuşma yaptı. Kaymakam İrfan Demiröz ise, Mevlana’nın tarihinden, onun gerçek adından ve yaşadıkları olaylardan bahsetti.
Mevlana’nın Tebrizli Şems ile tanıştıktan sonra kendi beyitlerini yazdığını ifade eden Kaymakam Demiröz, “Biz de insanların hayatlarını iyi anlamalıyız. Öğretmenlerimiz ve aileler öğrencilere bilgi yüklemek istiyor. Bizler de bu anlamda gönül yapacağız. Devletimizi ve milletimizi kimseye mahcup etmemek için çok çalışıp dua edeceğiz ki, gönül zenginliğimiz oluşsun” dedi.
Program öğretmenlerin Mevlana şiirleri okuması, Mustafa Kemal Üniversitesi Halk Sanatları Topluluğu’nun ve öğrencilerin sema gösterisi ve Mevlana’nın söz ve şiirlerinden oluşan oratoryo ile son buldu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.