Cilvegözü Sınır Kapısı’nın kapanması Suriye’ye yardımı zorlaştırıyor

cilvegözü tir1
Suriye tarafındaki muhalif grupların aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yolcu ve araç trafiğine kapatılması, Suriye’ye insani yardım götüren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını da olumsuz etkiledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Murat Kavakdan yaptığı açıklamada, daha önce de bir kaç kez sınır kapılarının araç ve yolculara kapatıldığını belirterek, sorunun çözülmesinin ardından geçişlerin devam ettiğini söyledi. Sınır kapılarının kapatılmasının Suriye’de hayatı olumsuz etkilediğini vurgulayan Kavakdan, “Bu kapılar Suriye’nin can damarı. Kapalı olduğunda insanların ihtiyaçları karşılanamıyor. Çok ciddi sıkıntılar oluyor” dedi. Bu kez yalnızca Cilvegözü Sınır Kapısı’nın kapalı olduğunu ifade eden Kavakdan, “Lokal bir durum. ‘Tüm kapılar kapandı’ diye bir durum söz konusu değil. Bu kapı, kaçakçıların rant sağladığı bir konumdaydı. Suriye tarafında ‘İslami Cephe’ adında yeni bir oluşum kuruldu. İslami Cephe, kapılardaki düzensizlikleri ortadan kaldırmak ve kaçakçıları etkisiz hale getirmek için bir çalışma yaptı. Türkiye tarafı da geçişi kapattı. Düzen sağlandıktan sonra yeniden açılacak. Kısa süre içinde kapının açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Suriye’ye yönelik insani yardımı Öncüpınar ve Akçakale sınır kapılarından sürdürdüklerini aktaran Kavakdan, “Diğer kapılardan yardımlar devam ediyor. Ağırlıklı olarak, kışa yönelik battaniye, çocuklar ve kadınlar için mont gönderiyoruz. Bunun dışında kurduğumuz fırından Suriye için ekmek üretiyoruz” bilgisini verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.