‘Spora önem veriyoruz”

olimpik2
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin yürüttüğü ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin sunum açılışına katıldı.
Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje olarak gösterilen projenin sunum açılışı, Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Projenin sunum açılışına İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu.
Sunum açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çocukların spora teşvik edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Öğrencilere, “Mustafa Kemal Atatürk ne demiş ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ Daha sağlıklı, daha güzel, daha enerjik olabilmek için spor yapmak lazım değil mi çocuklar?” diye seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Spor yapın çocuklar. Yaklaşık bir ay önce Modern Pentatlon Federasyonu ile birlikte Kış Biatlonu Türkiye Kupası düzenledik. Bu Hatay’da ilk kez düzenlendi. Yine Türkiye Tenis Federasyonuyla birlikte tenis turnuvası düzenledik. Spora önem veriyoruz. Yarının dünya şampiyonları olacaksınız. Ben sizleri seviyorum. Sonuna kadar hizmetinizdeyim. Çocuklar iyi ki varsınız” dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e katkılarından dolayı plaketle teşekkür etti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olarak yedi yıldır yürütmekte olduğumuz spor kültürü ve olimpik eğitim çok önemli bir program. Çocuklar iyi izlediğiniz zaman yarın belki çok büyük sporcular olacaksınız. Sadece sporcu olmak önemli değil, o spor alanlarını dolduracak izleyicilere de ihtiyaç var. Bu programda kendinize göre güzel bir spor dalı seçeceksiniz yada sağlığınız için spor yapıp iyi bir izleyici olacaksınız. Bu program dünyada ödül almış program. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından en iyi spor kültür ve olimpik eğitim programı seçildi. 4100 ilköğretim okulunu gezdik. Türkiye çapında 850 bin öğrenciye ulaştık. Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Ülkemizin spor kültürü olimpik eğitimini artırabilmek için uzun bir yola çıktık. Japonya’nın böyle bir programı yoktu. Bizden rica ettiler. Biz bu programı kendilerine verdik. Kendilerini adapte edip uygulamaya başladılar. İlk bize ait bu program dünyada bir benzeri daha yok” şeklinde konuştu.
Programa yardımcı olan gençlere teşekkür belgesi verilen sunum açılışında, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin’e de plaketle teşekkür edildi.
Projenin sunumu 9-12 Aralık 2013 tarihleri arasında İskenderun’da yapılacak.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.