Demir Çelik Zirvesi Anemon’da Toplanıyor

demir celik
Demir çelik zirvesinin, 10 Aralık 2013 tarihinde (bugün) saat 13.30′da geniş bir katılımla İskenderun Anemon Otel’de toplanacak.
Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden oluşan TR63 Bölgesi’nin ekonomik yapısında demir çelik sektörü önemli bir yer tutmaktadır.
Bölgedeki mevcut üretim miktarının yanı sıra son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye ölçeğinde daha önemli noktalara gelecektir. Sektörün Hatay ekonomisinde her geçen gün artan önemine binaen, DOĞAKA tarafından bölgemizde sektör ile ilgili bilginin artırılması, bilgi birikimi ve tecrübelerinin paylaşılması amacıyla geçtiğimiz yıl ajans tarafından, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği işbirliği ile “Osmaniye Demir Çelik Paneli” düzenlenmişti. Bu defa Demir Çelik Zirvesi’nin ikincisi demir çelik endüstrisinin yoğunlaştığı bir diğer bölge olan İskenderun’da gerçekleştirilecek. Demir Çelik Zirvesi’nin bu yıl ki ana teması; “Sektörün Tedarikçisi Durumunda Olan Diğer Sektörlerin İhtiyaçlarının Karşılanabilmesi” olacaktır. Zirvede demir çelik sektörünün yarı mamul olarak çelik ürünleri tedarik eden otomotiv, beyaz eşya, metal boru ve metal mutfak eşyası sektörlerinin taleplerine uygun yüksek nitelikli yassı çelik ürünleri üretmesi imkânlarının arz ve talep yönüyle tartışılması planlanmaktadır. Böylece demir çelik sektörünün sağladığı katma değerin artırılması ve ithal ettiği yarı mamul ürünlerin Türkiye’den daha düşük maliyetle elde etmesi sonucu söz konusu tedarikçi sektörlerin daha rekabetçi hale gelmesi hedeflenmektedir. Ajansımızın Türkiye Çelik Üreticileri Derneği ile ortaklaşa düzenleyeceği, bölgemizin önemli demir çelik üreticileri ile otomotiv, beyaz eşya, metal boru ve metal mutfak eşyası sektörlerinde Türkiye’nin önemli firmalarının temsilcilerinin değerlendirmeler yapacakları Demir Çelik Zirvesi, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in teşrifleriyle 10 Aralık 2013 tarihinde, saat 13.30’da İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirilecek olup söz konusu toplantıya demir çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve üniversite öğrencilerinin katılım göstereceği öğrenildi.

Önceki İçerik“TÜED’de ‘Biz’ ruhu var”
Sonraki İçerik‘Spora önem veriyoruz”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.