ARSUZ SANDIKTAN ‘4 N’ ÇIKTI!

chp secim153
Arsuz CHP’de dün eğilim yoklaması heyecanı vardı.. Sandıktan çıkan ilk 4 isim sürpriz olmadı. Necmettin Güler 432 oyla birinci, Nazım Culha 237 oyla ikinci, Necati Yıldız 216 oyla üçüncü, Nihat Karpuz ise 162 oyla dördüncü oldu..
CHP, Arsuz ve Defne ilçelerinde belediye başkan aday adayları için eğilim yoklaması yaptı. Geçtiğimiz hafta, aday adaylığından çekildiğini duyuran Aziz Yazar ve Bülent Seküçoğlu’nun dışında tüm aday adayları Arsuz Lion King’te gerçekleşen eğilim yoklamasında hazır bulundu.
Sandıklar açılırken büyük bir heyecan vardı. Necmettin Güler açık ara oyla birinci sıraya yerleşti, başkanlığa en yakın isim oldu. Diğer üç isim ise; Nazım Culha, Necati Yıldız ve Nihat Karpuz şeklinde oluştu.. Genel merkez, bu ilk dört isim arasında başkan adayını belirleyecek.
Demokratik bir seçimin yaşandığı Arsuz’daki eğilim yoklamasına, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Tufan ve çok sayıda partili katıldı.
Saat 08.00’den itibaren başlayan seçimlerde yaklaşık 1600 üye oy kullandı. Bunun için salonda 10 adet sandık kuruldu ve her sandık başında üçer görevli hazır bulundu.
CHP’nin Arsuz Belediye Başkan Aday Adayları, üyeleri kapıda karşıladı.
Heyecanlı anların yaşandığı seçimlerde, tüm aday adayları ‘birlik ve beraberlik’ mesajı verdi. Arsuz’da başkanlık yarışının en güçlü isimleri Necmettin Güler, Nazım Culha, Necati Yıldız ve Nihat Karpuz bir an olsun oturmadılar.
Dışarıda ise Av. Necati Yıldız’ın pankartları dikkat çekti.
İlerleyen saatlerde ise, Arsuz Belediye Başkan aday adayları Necmettin Güler, Necati Yıldız, Nihat Karpuz, Nazım Culha, Nejat Pehlivan, Necim Bozkurt, Necmettin Acar, Yıldız Bor, Akil Karaciğer, Sadi Sümbültepe, Bedi Palta ve Fuat Süme, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ’la birlikte objektiflere poz verdi. Milletvekili Dudu, “Hiçbir sorun olmadan Cumhuriyet Halk Partililer sandığa gidiyor. Kendi belediye başkan adaylarını kendileri belirleyecekler. Bugün Arsuz’da aday sayısı 4’e düşürülecek. Genel merkezin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bu sayısı teke düşürülerek, bir arkadaşımız belediye başkanı adayı olacak. Dolayısıyla o arkadaşımızın yanında hep beraber olacağız” dedi.

BEKLENEN OLDU
Saat 17.00’de sandıklar açıldı, sürpriz olmadı. Oy sayımı sırasında büyük bir heyecan vardı. Daha ilk dakikalardan itibaren, Necmettin Güler’in üstünlüğü vardı. Açık ara oyla birinci olan Necmettin Güler ile büyük ölçüde oylarını artıran Nazım Culha, Av. Necati Yıldız ve Nihat Karpuz arasında genel merkez tercih yaparak, Arsuz adayını belirleyecek. Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Palta’nın sıfır oy çekmesi ise dikkat çekti.

İŞTE SONUÇLAR;
Necmettin Güler : 432
Nazım Culha : 237
Necati Yıldız: 216
Nihat Karpuz: 162
Necim Bozkurt : 116
Fuat Süme : 88
Necmettin Acar : 91
Yıldız Bor : 63
Akil Karaciğer: 59
Şadi Sümbültepe : 23
Necat Pehlivan : 15
Bedi Palta : 0

DEFNE’DE İKİ İSİM FARK ATTI
Arsuz Defne ilçesinde CHP’nin eğilim yoklaması sona erdi.
İbrahim Güzel; 771
İbrahim Yaman; 698
Mehmet Güzelyurt; 355
Selim Matkap; 246 oy aldı.
Belirlenen ilk dört isim arasında, genel merkez adayını belirleyecek..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.