ERGİN; “HATAY TÜRKİYE’NİN BEŞ BÜYÜK İLİ ARASINA GİRECEK”

dortyol bakan1
Adalet ve Kalkınma Partisi Dörtyol İlçe Teşkilatı’nın Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiği İlçe divan toplantısına AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Adem Yeşildağ, İl Başkanı İsmail Kimyeci, ilçe başkanları, 22. Dönem Milletvekili Mehmet Soydan ve Dörtyol Belediye Başkan Aday Adayları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan divan toplantısının açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkanı Cüneyt Yavuz yaptı.
Ak Parti İl Başkanı Mimar İsmail Kimyeci’nin ardından Ak Parti Hatay Milletvekili H. Bay-ram Türkoğlu yaptığı konuşmada; “Başbakanımız Türkiye’yi dünyada belli bir noktaya taşıdı. Türkiye’de istikrar çizgisini yarattı. Başbakanımız Türkiye’yi önemsediği gibi Türkiye içinde de Hatay’ı ayrı bir önemsiyor. Bunun en bariz göstergesi de Adalet Bakanımızın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıdır. Bugüne kadar ülkemizin güçlenmesi adına atılan hukuki adımlarda Sayın Bakanımız, değerli hemşerimizin önemli katkıları var” dedi.
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin’de “Hatay’ı Türkiye’nin en büyük beş ili arasına sokmaya söz veriyorum” diyerek başladığı konuşmasında; “11 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik istikrarını, sizin verdiğiniz vekaletle ve talimatınız doğrultusunda yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. Türkiye siyasetini bu 11 yılda özgürleştirdi. Türkiye’de siyaset artık bürokratik oligarşinin elinden çıkmış, egemenlik kayıtsız şartsız vatandaşın eline geçmiş ve devletin anahtarı vatandaşa teslim edilmiştir.
Çok partisi siyasi halata geçildikten sonra 1950 den bu yana her 8-10 senede bir darbelerle ve muhtıralarla yıkılan hükümetler gördünüz. 60’da darbe, 62-69-72’de darbe girişimi, 80’da darbe, 2007 de e-muhtıra, her 8-10 senede bir darbelerle ve muhtıralarla hükümet yıkılır idi. Ama 2002’de siz bize yetkiyi verirken dediniz ki “Hakimiyet Millettedir, biz size vekalet veriyoruz. Bu emaneti yere düşürmeyiniz” Bu güne kadar emaneti Allah’ın izniyle yere düşürmedik” dedi.
Sadullah Ergin konuşmasının devamında; “Bu güne kadar bu hükümet otoyollar, barajlar, havaalanları, sulama tesisleri, hızlı trenler yaptı, Avrupa ile Asya’yı denizin altından trenlerle bağladı. Bütün bunlar istikrar olursa yapılabilecek hizmetlerdir. Bu istikrar sürerse dağın altını delip dağın ötesiyle berisini birbirine yapıştırabiliriz. Geçmişten bu yana Hatay’ın Ankara’dan çok alacağı birikmişti. Hatay 2002 yılına kadar hep alacaklıydı. Bu gün 15 ilçemizden 13 üne bölünmüş yol yapıyoruz. Ankara’dan 11 yıldır alacaklarımızı tahsil ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Hatay’ın tarım arazilerinin ancak % 16’sı sulana biliyordu. Bugün Hatay’ın tarım arazilerinin % 90’nının sulanabileceği projeler tamamlanmak üzere” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.