Yaşam, engelleri aşmak demektir

engelli vali4
03 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlarımız ve aileleri, Engelli Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla hoşça vakit geçirdiler.
Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, eşi Zehra Lekesiz, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı H.İbrahim Yelkaya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri, Türkiye Sakatlar Derneği, Hatay Sakatlar Gönüllüler Derneği, Hürriyet İşitme Engelliler Okulu, Hatay Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Koordinasyon Merkezi ve Atatürk İlkokulu’ndan engelli vatandaşlarımız ile aileleri katıldı.
Antakya Belediye Başkan Yardımcısı H.İbrahim Yelkaya etkinlikte yaptığı konuşmada, böylesine güzel bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Engelli Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinden Semra Güzel engelliler adına yaptığı konuşmada, “Hayat engellerle dolu, engelleri aşarak yürüyoruz. Zaten yaşam düşünsel ve fiziksel engelleri aşıp hayatımızı bugünden yarına taşımak değil midir. Engel aşmak insanı büyütür, geliştir, tahammülü öğretir. Başkalarıyla birlikte yürümeyi ve başarmamızı sağlar. Ancak başka engeller de var cimrilik cömertliğe ulaşmaya engel, kindarlık affedici olmakta ayak bağımız, gururumuz tevazuya engel, kibirlenmek cennete, vefasızlık dostluğa engel, zenginlik de kimi zaman insan kalmaya engel, cehalet bilgiye engel..” diye konuştu.
Daha sonra Engelli Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinden oluşan koro üyeleri seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla izleyenlere hoş zamanlar yaşatırken, Atatürk İlkokulu öğrencisi görme engelli Berk Bellur’un okuduğu ‘Dostluk’ adlı şiir de duygusal anlar yaşattı.
Konuşmaların ve okunan şiirin ardından bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini artırabilmek, yaşamdan daha fazla tat alabilmelerini sağlamak için ilimizde yürütülen hizmetlerde kurum ve kuruluşlarımızın mesai kavramı gözetmeden çalıştıklarını ifade ederek, Hatay Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin de bu çaba ve çalışmanın sonucu ortaya çıktığını ifade etti.
İnsana, gereken destek verildikçe başaramayacağı hiçbir şey olmadığının altını çizen Vali Lekesiz, “Biraz duygulandığımız biraz da ibret aldığımız ve kendi zihinlerimizdeki doğruları da biraz analiz etme gereği duyduğumuz çok keyifli konuşmalar dinledik. Semra Güzel hanım çok güzel bir konuşma yaptı. Yürekten gelen ses yüreğe gider. Onun söyledikleri hissettikleriydi, hissettiklerini söylediği için hissettik biz de. Sevgili Berk de bu yaşındaki hüneri ve mahareti ile okuduğu şiiri ile bizi kendisine hayran bıraktı. Demek ki insana gereken destek verildikçe başaramayacağı üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur” diye konuştu.
Vali Lekesiz koro üyelerini performanslarından dolayı kutlarken koro üyeleri de Vali Lekesiz’e, günün anısına çiçek takdim ettiler.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.