‘Farkı yaratan eğitimdir’

egitim
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir grup engelli vatandaşı kabul etti.
Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz eşliğinde gerçekleşen kabule; Türkiye Sakatlar Derneği, Hatay Sakatlar Gönüllüler Derneği, Hürriyet İşitme Engelliler Okulu, Hatay Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Koordinasyon Merkezi ve Atatürk İlkokulu’ndan temsilciler katıldı.
Vali Lekesiz kabulde yaptığı konuşmada engellilerin sorunlarına karşı duyarlı olmanın ve çözüm üretmenin, onlara insanca hayat sunmanın; insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden olduğunu söyledi. Lekesiz, “Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın bütün alanlarına katılabilen, üretken, kendi kendine yeten, başkasına muhtaç olmadan, kaliteli zaman geçirebilen, yaşama sevincini devam ettirebilen bireyler haline gelmelerini sağlamak, onları toplum içerisine çekmek, hepimizin öncelikli görevi ve hedefi olmalıdır. Herkesin de bu anlamda gücü ve imkânları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapabileceğini değerlendiriyorum” dedi.
Eğitimin önemine de vurgu yapan Vali Lekesiz, “Eğitim, engelli engelsiz tüm bireyler için önemli. Eğitim olduktan sonra ve bu eğitim azim ve kararlılıkla desteklendikten sonra üstesinden gelinemeyecek hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla biz de engelli engelsiz tüm vatandaşlarımızın hem bireysel olarak eğitim hayatının hem de ülkemizin geleceğinin daha güçlü inşa edilebilmesi için bu konuya önem veriyoruz” dedi.
Kabulde Atatürk İlkokulu öğrencisi görme engelli Berk Bellur, okuduğu ‘Dostluk’ adlı şiiriyle duygusal anlar yaşattı. Vali Lekesiz günün anısına konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.