DUDU; “PARTİ TABANININ KABULLENEBİLECEĞİ BİR ADAY, BENİM DE KABULÜMDÜR”

mevlüt dudu
Hatay Büyükşehir Belediyesi adaylığı üzerinden kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve spekülasyonlar üzerine bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Parti tabanının kabullenebileceği bir aday benim de kabulümdür” dedi. Daha önce birçok kez bu konudaki görüşlerini kamuoyu ile paylaştığını belirten CHP Milletvekili Dudu, “Daha önce ne söylediysem, bütün söylediklerimin arkasındayım” diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Ben kişi olarak daima sadık bir CHP’li olarak siyaset yaptım. Siyasi hayatım şahsi olarak tutarlılığımın ve ilkeliliğimin bir kanıtıdır. Bu nedenle partimden aday olacak kişiler ile ilgili daha önce ne söylediysem, bu gün de geçerlidir.
Aday olacak kişinin en başta sosyal demokratlığı tartışılmaz olmalıdır. Partide emeği olan, siyasi yaşamında tutarlı olan, partimizi ve partililerimizi suistimal etmeyeceği kesin olan kişi partimize gönülden bağlı olan tabanımızın, dolayısıyla benim de kabulümdür. Son günlerde ısıtılmaya çalışılan ve kamuoyunda tartışılan kişi ya da görüşlerin şu anda hiçbir maddi temeli yoktur. Partimize gönül verenlerden bu süreçte istediğim, enerjilerini söylentilere değil, seçime yönlendirmeleridir.”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.