Bakan Ergin’e coşkulu karşılama; “Hatay’ı zirveye taşıyacağız”

bakan1
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı açıklanan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, memleketinde “Türkiye’nin bakanı, Hatay’ın Başkanı” sloganlarıyla muhteşem bir törenle karşılandı. Beraberinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte uçakla Hatay Havaalanı’na gelen Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, partililerin yoğun ilgisiyle karşılandı. 1000 araçlık konvoy ve Hatay’ın tüm ilçe teşkilatlarının ve partililer ile birlikte Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Ak Parti Hatay milletvekilleri tarafından karşılanan Ergin ve beraberindekiler, partililerin izdihama varan ilgileri nedeniyle zor anlar yaşadı.

HAVAALANINDA COŞKULU KARŞILAMA
Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin havaalanında yaptığı açıklamada, Hatay halkının kendisine yetki vermesi sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hatay’a hizmetlere devam edeceklerini söyledi. AK Parti olarak Hatay’a birçok hizmeti getirdiklerini ve belediye başkanlığı döneminde bu hizmetlerin devam edeceğini belirten Ergin, Hatay’ı tüm ilçeleriyle birlikte modern bir kent haline getireceklerini ve seçim çalışmalarına “Bismillah” diyerek bugün başlayacaklarını söyledi. Havaalanı apronundaki karşılamanın ardından yolcu çıkış sahasına gelen Bakan Ergin ve beraberindeki heyet özellikle İskenderun’dan gelen partililer tarafından sevgi gösterileri ve tezahüratlarla karşılandı. Davul zurnaların susmadığı karşılama töreninde Sadullah Ergin “Sadullah başkan” sloganları arasında partilileriyle selamlaştı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak geldiği memleketinde coşku ile karşılandı. Bakan Ergin, Yıldırım ve Atalay geniş güvenlik önlemleri altında AK Parti Hatay İl Başkanlığı önünde toplanan partililere seslendiler.

KABİNE ARKADAŞIM ERGİN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ MEMLEKETİNE HİZMET EDECEK
Coşkuyla karşılanan bakanlar, parti binası önünde halkı selamdı. Selamlamadan sonra konuşan Bakan Binali Yıldırım, “Sadullah Ergin kabine arkadaşım, Hatay’ın belediye başkanlığına resmen aday oldu. Kendi doğduğu, büyüdüğü memleketine aday olarak tüm Hatay’a hizmet edecek. Bizler kilometrelerce laf yapıp bir arpa boyu kadar hizmet yapamayanlardan olmadık, olmayacağız” dedi. Bakan Yıldırım, AK Parti hükümeti döneminde Hatay’ın birçok hizmet aldığını söyledi. Bu hizmetlerde Sadullah Ergin’in çok büyük gayret ve katkıları olduğun söyleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in bundan sonra tüm bilgi, birikim ve tecrübelerini Hatay’a daha çok hizmet için harcayacağını kaydetti.

SADULLAH BEYİ ‘GİT KENDİ İLİNİ YAŞANABİLİR İLLERDEN BİRİ YAP’ DİYE GÖNDERİYORUZ
Bakan Yıldırım’dan sonra söz alan Başbakan Vekili Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla ilgili, “Sadullah beyi kendi iline, ‘git orayı Türkiye’nin en iyi yaşanabilir illerinden biri yap’ diye gönderiyoruz. Türkiye’yi imar eden en başarılı bakanlarımızdan Binali beyi de inşallah gelecek hafta İzmir’e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz” dedi.

“BAYRAMI PAYLAŞMAYA GELDİK”
Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile geldiği Hatay’da, partisinin İl Başkanlığı önündeki konuşmasında, “Hatay’ın bayramını paylaşmaya” geldiklerini belirtti. Sadullah Ergin’in, Hataylıların evladı olduğunu ancak kendilerinin başkentten onu tekrar Hataylılara teslim etmeye geldiklerini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti: “Hatay en şanslı illerden biri. En başarılı bakanlarımızdan birini buraya gönderiyoruz. AK Parti ezberleri bozan bir parti. Hep böyle yeni atılımlar yapar, şaşırtır. Bu dönem ülke genelinde, genel politikalarda hamdolsun çok büyük adımlar atıldı ama yerel yönetimlerde de o başarılı arkadaşlarımıza ihtiyaç var. Onun için Sadullah beyi kendi iline, yeni de büyükşehir oldu, ‘git orayı Türkiye’nin en iyi yaşanabilir illerinden biri yap’ diye gönderiyoruz. Türkiye’yi imar eden en başarılı bakanlarımızdan Binali beyi de inşallah gelecek hafta İzmir’e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz. Farklı bir hükümet, partiyiz.”

HATAY’IN GELECEĞE DOĞRU PLANLANMASI NOKTASINDA BU GÖREVE TALİP OLDUM
AK Parti Hatay İl Başkanlığı’ndaki karşılama töreninde son olarak halka hitap eden Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay’a hizmet etme noktasında kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek istediğini vurguladı. Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Ergin, “Hatay’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hatay çok iyi imkanlara kavuştu. Temel hizmetlerin tamamı sağlandı. Hatay’ı modern bir büyükşehir inşa etmek için görevlendirme yapıldı. Hatay’ın geleceğe doğru planlanması noktasında bu göreve talip oldum. Ben Hatay’da seviyeli bir seçim olması için çaba sarf edeceğim. Hatay Ak Parti döneminde çok büyük imkanlarla buluştu ve kabuk değiştirdi. Hemşerilerimiz yetki verirse Hatay’ı daha modern bir şehir haline getirmek için çaba sarf edeceğim.” dedi.

HATAY’I GELİŞMİŞ İLK 5 İL ARASINA SOKACAĞIZ
Bakan Ergin, amaçlarının Hatay’ı Türkiye’nin en gelişmiş ilk 5 ili arasına sokmak olduğunu söyledi. AK Parti çatısı altındaki yolculuğunun 12’nci yılına girdiğini kaydeden Ergin, bu sürenin 11 yılının iktidarda, hükümette geçtiğini belirtti. AK Parti iktidarı döneminde Hatay’ın geçmişten kalan alacaklarını tahsil ettiğini ifade eden Ergin, “Hatay, Türkiye’nin en güneyinde, gözden ırak, gönülden ırak kalmıştı maalesef. Batımız Akdeniz, güneyimiz ve doğumuz Suriye ile çevrili ve Türkiye’nin en güneyinde bir vilayet. Havayolu, merkezi demiryolu, karayolu ulaşımı yok. Sulama projeleri yapılmamış. Köy yolları, içme suları ihmal edilmiş. Hatay maalesef 10 yıl önce iyi bir halde değildi. Bugün Hatay, 10 yıl öncesiyle mukayese edilemeyecek bir noktaya geldi hamdolsun. Biz sadece Türkiye’nin yolunu, suyunu, barajını, havaalanını, hızlı trenlerini yapmadık. Sadece Asya’yı Avrupa’yı deniz altından birbirine bağlamadık. Bu ülkede 76 milyonu kardeş yapacak, gönülden gönüle yol inşa edecek adımlar da atıldı. Bu ülkenin siyasetini özgürleştiren, demokrasisini güçlendiren adımlar da atıldı. Sayın başbakan yardımcımız bütün bu çalışmaların baş mimarıdır, huzurlarınızda kendilerine Hatay ve Türkiye adına teşekkür ediyorum. Tabi yaptığımız bütün bu çalışmalar, yollar, barajlar, köprüler, havaalanları ve demokratikleşme çalışmaları, partimizin kurucusu, hükümetlerimizin başbakanı, milletimizin gönlünde taht kurmuş büyük lider, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yapıldı. Bundan sonra inşallah, bu aziz milletin, bu büyük ülkenin ihtiyaç duyduğu adımları cesaretle beraber atacağız. Genelde Türkiyemizi, özelde de Hatayımızı en yukarılara Allah’ın izniyle taşıyacağız” dedi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.