İskenderun CHP; “İsmine bile tahammülümüz yok!”

chp mete aslan (2)
Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ve kamuoyunda bomba etkisi yapan Mete Aslan ile ilgili sorulan sorulara çok net cevap verdi.
Dün akşam saatlerinde CHP İlçe Teşkilatı’nda Aslan’ın adaylığı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Mete Aslan’ın adaylığını protesto eden partililer pankart açarak, genel merkeze gönderilmek üzere imza topladılar. Toplantıda konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, “Biz ilçe örgütü olarak eski Belediye Başkanı Mete Aslan’ın ismini partimizle duyunca hemen tepki gösterdik ve kesinlikle o ismin partimizin adayı olmaması gerektiğini genel merkezimize ve milletvekillerimize açıkladık. Tüm parti tabanı ve partililerimiz bu ismin adayımız olmasını istemiyor” dedi. Ayrıca öğleden sonra ise Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe teşkilatında bir araya gelen partililer ilçe Başkanına Mete Aslan’nın durumuyla ilgili duyumları sordular. Parti binasına gelen partililere teşekkür eden İlçe Başkanı Uyar, “Bende sizler gibi duyuyorum. Ancak biz bu ismi duyar duymaz genel merkez başta olmak üzere çok ciddi tepki gösterdik. Yazılı ve imzalı dilekçeler verdik. Bu ismin parti tabanını böleceğini ve tepkiyle karşılaşacaklarını açıkladıklarını belirtirken sizlerin bu tepkisi gerçekten bizleri sevindirdi. Bu güne kadar partililere belediye Başkanlığı döneminde sorun yaşatan bir ismin bizim partimizden aday olmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.
Parti binasına gelen bazı partiler ise partilerinde kesinlikle Mete aslan’ı istemediklerini ve genel merkeze faks telefon edeceklerini açıkladılar.

Önceki İçerikÜmit Günay; “İskenderun’u ‘Ortak Akıl’la Yöneteceğiz”
Sonraki İçerikSADULLAH ERGİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIDIR!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.