Metin Önder; “Hiç durmadan ilerleyeceğiz”

metal sen
Türk Metal Sendikası İskenderun 1 Nolu Şubesi, İsdemir’deki örgütlenme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Örgütlenme eğitimi çalışmaları kapsamında İsdemir’deki 3 ünite çalışanlarına gönderilen davet karşılıksız kalmadı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı toplantıda işçiler salona sığmadı.
“Metin Başkan nerede biz oradayız” sloganları salonda yankılanırken, işçilerin coşkusu ve sevinci görmeye değerdi.
Toplantıda; Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer ve İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan da hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Başkanı Metin Önder’in konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Önder, “Çıktığımız yolun zor ve engebeli olmasına aldırmadan zamanınızı, gücünüzü, bileğinizi, yüreğinizi ve hatta paranızı ortaya kıyarak mücadelemize destek oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Onurlu ve dik durarak zoru başardığımızı görmek hepimizi mutlu ediyor.
Ne mutlu bize ki bu fabrikada rızkın Allah’tan geldiğini kabul eden 5 bin kişi var. Korku dağlarını birer birer yıktığımızda, birilerinin yalanları ortaya çıktıkça, bugün 2 bin isek yarın 5 bin olacağız. Korku imparatorluğu yaratanları bu fabrikadan göndereceğiz. Allah’tan başka kimseden korkmadan, Allah’tan başka kimseden sakınmadan, rızkımızın Allahtan geldiğine iman ederek hiç durmadan ilerleyeceğiz. Dışarıdaki çalışmaları tamamlamak üzere almış olduğum 1 aylık iznim 2 Aralık’ta bitiyor ve iş başı yapıyorum inşallah. Fabrikamı özledim. Ben her gün otobüse Karayollarında binip Karayollarında ineceğim, orada da toplanacağız. Botumu ve tulumu giyince kendimi daha rahat hissediyorum. Sevgili arkadaşlarım bende bir işçiyim” dedi.

‘TÜRK METAL ONURLUDUR’
Daha sonra söz alan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer ise; “Arkadaşlar öncelikle sizlere genel başkanımın saygı ve sevgilerini getirdim. Hoş geldiniz. Böyle bir ekiple çalışmak herkese nasip olmaz, bu akşam ben 100 kişi gelir diye beklerken işten çıkıp yorgunluğunuzu unutarak salonu doldurdunuz, hatta sığmadınız. Hepinizden Allah razı olsun. Bir takım değerleri korumak zordur, kazanımları da korumak zordur. Ama bu kazanımları elde ederken döktüğünüz alın terinin hakkını vermeyen zalime de hesap sormak zordur. Ama bu hesap bizim tarafımızdan sorulacaktır. Sizler patronsunuz, sendika işçidir. Sizler nasıl isterseniz biz öyle çalışırız. Türk Metal’de etten ve kemiktendir. Ama onurludur, omurgalıdır. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın. Metin Başkan gibi bir lidere sahip olduğunuz için şanslısınız. Ekip tam anlamıyla on numara. Bu iş zaten bitmiş. Ali Cengiz’e buradan bir şey söylemek istemiyorum gerek de yok. Biz bundan sonra gelecekle ilgili planlarımızı burada konuşup. neler eksik, neler kayıp, arkamızdan gelen neslimize nasıl bir miras bırakacağız bunların temelini atmak için buradayız. Tarih yazanlar unutulmayacak ve her daim anılacaktır. Sizlere tekrar sevgi ve saygılarımı sunuyor çalışmalarınızda ve eğitiminizde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu iş bitene kadar buradayım. Bu işten bittikten sonrada siz değerli arkadaşlarımla bir arada olmaktan onur ve şeref dıuyarım” diyerek sözlerini tamamladı. Büyük bir coşku içinde alkışlar eşliğinde uğurlanan yöneticilerin ardından eğitmenler tarafından eğitim çalışmasına devam edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.