Uzman Çavuş, tayininin çıktığı yerde defnedildi

sehit
Yayladağı İlçesi 3’üncü Hudut Komutanlığı’na bağlı Belengöz Hudut Karakolu’nda görev yaparken kullandığı zırhlı aracın şarampole yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren 44 yaşındaki Topçu Uzman Çavuş Yusuf Bulgurcu’nun cenazesi ailesinin oturduğu Adana’da toprağa verildi. Osmaniye’nin Kadirli İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Yusuf Bulgurcu’nun tayininin çıktığı, 1 Aralık itibari ile Adana’da göreve başlamak için hazırlık yaptığı öğrenildi.
Yayladağı İlçesi’nde dün devriye görevi yapan Yusuf Bulgurcu yönetimindeki zırhlı araç, şarampole yuvarlandı. Kazada Yusuf Bulgurcu, yaşamını yitirdi. Cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirilen Topçu Uzman Çavuş Yusuf Bulgurcu’nun kısa süre önce tayininin çıktığı 1 Aralık itibari ile Adana’da göreve başlamak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Cenazesi bugün morgdan görevli askerler tarafından alınan Bulgurcu’nun cenazesi 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, eşi Dilek, çocukları Doğukan, Şevval, annesi Seyran Bulgurcu ile çok sayıda rütbeli askerin katıldığı törenin ardından Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Bulgurcu’nun eşi, annesi ve çocuklarının metanetli tavırları dikkat çekti. Yaşamını yitiren Yusuf Bulgurcu’nun amcasının oğlu İshak Bulgurcu, kuzeninin şehit kabul edilmediğini belirterek tepki gösterdi. Görev sırasında yaşamını yitiren askerin şehit kabul edilmemesini anlayamadıklarını belirten İshak Bulgurcu, “Amcamın oğlu görevinin başında yaşamını yitirdi. Buna rağmen şehit değil diyorlar. Bu kabul edilir bir durum değildir” dedi. Bulgurcu’nun asker arkadaşları ise kaza soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Önceki İçerikDERSHANELERDEKİ RAHATSIZLIĞIN SEBEBİ NEDİR?
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi’nce kuru gıda maddeleri ve sıcak içecek alımı ihalesi yapıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.