Rektör Güder Almanya’da temaslarda bulundu

rektör güder (1)
Akademik ve bilimsel işbirliği çalışmaları için Almanya’da bir dizi temaslarda bulunan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ile beraberindeki heyet, önemli ziyaretler gerçekleştirdiler. Ziyaretin ilk adresi 2012 yılından beri kardeşlik ve işbirliği anlaşmasının olduğu Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Kiel Christian Albertsen Üniversitesi oldu.
Burada gerçekleşen toplantıda; Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile bünyesindeki Mühendislik, Ziraat ve Sosyal Çalışmalar Fakültelerinin tanıtımları yapıldı. Uluslararası Öğrenci Ofisi ile Teknoloji Transfer ofisinin çalışmaları paylaşıldı. Benzer şekilde heyetimiz tarafından Üniversitemiz bünyesindeki Mühendislik ve Tıp Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler paylaşılarak, iki üniversitenin uluslar arası anlaşma politikaları ile akademisyen ve öğrenci değişimine ilişkin uygulamaları karşılıklı olarak değerlendirildi. Toplantıda Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve ilişkili bölümleriyle üniversitemiz arasında yapılacak işbirlikleri ve ortak araştırma konuları değerlendirilerek mutabakatlara varıldı.
Rektör Güder ve beraberindeki heyete, Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilgisayar Müzesi gezdirildi. Burada Prof. Dr. Ulric Sowada tarafından tarihsel kronoloji içerisinde hesaplama sistemlerinden son teknoloji bilgisayarlara doğru gelişim, askeri ve sivil amaçlı Alman bilgisayar sistemlerinin üretilmesi ve kullanımları hakkında bilgi verildi. Aynı gün öğleden sonra Kiel Belediyesi sosyal projeler bölümünde görev yapan Semra Başoğlu tarafından Kiel şehrinin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Christian Alberts Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi müdürü Dr. Martina Schode ve müdür yardımcısı Andreas Ritter ile bir görüşme gerçekleştirildi. Her iki üniversitenin tanıtımlarının yapıldığı bu toplantıda yapılabilecek ikili anlaşma ve işbirliği konuları değerlendirilerek planlama yapıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.