Gül; “Çevreye olan saygımızdan taviz vermeden hizmet üreteceğiz”

ibrahim gül
MHP iskenderun Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Gül, “Bizim yönetim anlayışımız; kentte yaşayan tüm insanların kaynaşması, dayanışması ve hemşehricilik bilincinin pekişmesi çabalarını geliştirerek, barış, huzur ve kardeşliğin en üst düzeyde tesisine yönelik çalışmaları en öncelikli görev sayan bir anlayıştır” dedi. Gül açıklamasında, “Şehir yaşamının hemen her safhasında mutlaka belediyecilik ve belediye vardır. Doğmadan önce ambulans hizmetiyle başlayan zincir, günlük birçok ihtiyacın temin edilmesinde; yollarda, parklarda, içmesuyu temininde, kirli suları arıtılarak uzaklaştırılmasında, ulaşımda, sosyal ve kültürel projelerle devam eder. En sonunda hayat sona erdiğinde kabirde dahi surer” diyerek şöyle konuştu;
“Belediyecilik kısaca doğumla ölüm arasında her zaman, her an bir şekilde ilişkili olan bir sosyal hizmetler zinciridir.
Belediyede halkın bu hizmetleri en geniş şekilde alabilmek maksadıyla demokratik usullerle göreve getirdiği bir yerel yönetim birimidir.
Belediye halkın yerel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere görev yapar.
Bizim yerel yönetim anlayışımız; çağdaş, modern sosyal ihtiyaçların rutin belediyecilik anlayışından öte tüm insanları ve tüm semtleri aynı sevgi ve şefkatle kucaklayan, kenti top yekün düşünen, bu kentin geçmişten günümüze uzanan tüm değerlerine sahip çıkarken; onları koruyup, kollayarak günümüzde de güncelliğini sürdürmesi için çaba gösteren, geçmişle günümüz arasında köprü görevini üstlenen bir anlayıştır. Yine bizim yönetim anlayışımız; kentte yaşayan tüm insanların kaynaşması, dayanışması ve hemşehricilik bilincinin pekişmesi çabalarını geliştirerek, barış, huzur ve kardeşliğin en üst düzeyde tesisine yönelik çalışmaları en öncelikli görev sayan bir anlayıştır.
Zira bize göre hizmeti yapmaktan öte, yapılan hizmeti o kentte yaşayanların kendi malı bilmesi, öz malına sahip çıkar gibi sahiplenmesi en büyük idealimizdir. Ayrıca ortaya koyduğumuz eserleri güven, barış, huzur ve kardeşlik ortamı sağlanmadan insanların adil olarak kullanmaları da mümkün değildir.
Bütün bu güzellikleri ortaya çıkarırken, tarihin derinliklerinden günümüze aktarılan eserleri, geçmişte kentimizde yaşayan medeniyetler ve dinlerin kalıntılarını günümüz dünyasıyla paylaşırken, hiçbir zaman öz değerlerimizden ve milli kimliğimizden taviz vermek düşüncesinde olmadığımızı herkesin bilmesinde ayrıca yararlar vardır. Bizim buradaki temel düsturumuz “İnsana, inanca, geçmişe saygı, dünya barışına katkı” anlayışımızdır.
Tarih boyunca cazibe merkezi olmuş bu kenti hem kendi insanlarımıza, hem dünya insanlık âlemine sunarken, açık, şeffaf, katılımcı bir anlayışla, çevreye olan saygımızdan da asla taviz vermeden hizmet üreteceğiz.”

Önceki İçerikBAŞKAN SAVAŞ 7.KEZ “YILIN BELEDİYE BAŞKANI” SEÇİLDİ
Sonraki İçerikKavsak; “Dönmez’in başarılı olacağına inancımız sonsuzdur”
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.